Metro-portal.hr

objavljeno 30.07.2019. 11:01:00
KRENITE

5 koristi za zdravlje od plivanja

Sat plivanja potroši istu količinu kalorija kao i trčanje, ali ne utječe na vaše kosti i zglobove

Plivajte, bilo kada i bilo gdje
Plivajte, bilo kada i bilo gdje (Arhiva)

Plivanje je možda i najbolja tjelovježba koja pokreće cijeli tijelo i kardiovaskularni sustav. Sat plivanja potroši istu količinu kalorija kao i trčanje, ali ne utječe na vaše kosti i zglobove.

Cijelo tijelo radi - jedna od najvećih prednosti plivanja je to što uistinu radi cijelo tijelo, od glave do pete. Bez obzira kojim stilom plivate većina vaših mišićnih skupina koriste se za kretanja kroz vodu, a ona stvara blagi otpor.

Rade i unutarnji sustavi i organi- vaši mišići vježbaju kao i kardiovaskularni sustav. Plivanje jača srce i pluća. Znanstvenici čak smatraju da smanjuje rizik od smrti. Neke studije su pokazale da plivanje može pomoći u snižavanju krvnog tlaka i razine šećera u krvi. 

Poboljšava zdravlje - plivanje može pomoći kod različitih zdravstvenih stanja kao što su artritis, astma, bolovi, ozljede... 

Poboljšava spavanje - u istraživanju koje je provedeno među starijim osobama s nesanicom, ispitanici su objasnili da bolje spavaju tijekom tjelovježbe. Također pomaže ljudima koji se bore s različitim psihičkim problemima. 

Smanjuje stres - iako je u ovom području potrebno napraviti više istraživanja, istraživači zaključuju da je plivanje potencijalno moćan način za brzo ublažavanje stresa.

30.07.2019. 11:01:00
http://metro-portal.hr/5-koristi-za-zdravlje-od-plivanja/119803/