Metro-portal.hr

objavljeno 24.11.2018. 15:46:00
MMMM

5 koristi soka od ananasa za zdravlje

Odličan je lijek za probavne probleme kao i razne upale, a znamo i da ima još cijeli niz pozitivnih učinaka na zdravlje

Ananas je prava riznica zdravlja
Ananas je prava riznica zdravlja (Arhiva)

Ananas je poznat od davnina kao odličan lijek za probavne probleme kao i razne upale, a znamo i da ima još cijeli niz pozitivnih učinaka na zdravlje. 

Stoga, evo pet glavnih:

Čuva ljepotu kože - sok od ananasa sadrži vitamin C i beta karoten. Ovi antioksidanti mogu pomoći u borbi protiv oštećenja kože uzrokovanih suncem i zagađenjem, smanjiti bore i poboljšati teksturu kože. Vitamin C također pomaže kod stvaranja kolagena, koji koži daje snagu i strukturu.

Čuva oči - jedna je studija pokazala da prehrana bogata vitaminom C može smanjiti rizik od stvaranja mrene na oku za jednu trećinu. Tekućina unutar oka sadrži vitamin C, a prehrana bogata vitaminom C može pomoći u održavanju te tekućine i sprečavanju sloma koja dovodi do mrene.

Jača imunitet - u jednoj studiji provedenoj na Filipinima, istraživači su ispitivali učinke ananasa kod djece školske dobi. Oni kojima su dnevno davali konzervirani ananas razvili su manje viralnih i bakterijskih infekcija od onih koji nisu jeli konzervirani ananas. Njihovo vrijeme oporavka od tih bolesti također je skraćeno.

Jača probavu - enzim koji se nalazi u stabljici ananasa i soku ananasa pomaže razgraditi i probaviti proteine. Konzumiranje soka od ananasa i svježeg ananasa ipak neće osigurati dovoljno tog enzima d bi mogao služiti za liječenje, ali pomaže kod bolje probave.

Usporava rast stanica raka - jjedna laboratorijska studija, u kojoj se koristio svježi sok od ananasa, ustanovio je da sok od jezgre, stabljike i mesa usporava rast stanica stanica raka jajnika i debelog crijeva. Daljnje studije kod ljudi trebaju se provesti prije nego se potvrdi veza između soka od ananasa i raka. Prema Harvard School of Public Health, beta-karotenemi igrajuzaštitnu ulogu protiv raka prostate.

Preporuka liječnika - svakoga dana popijte sok od ananasa, prirodni naravno.

24.11.2018. 15:46:00
http://metro-portal.hr/5-koristi-soka-od-ananasa-za-zdravlje/115527/