Metro-portal.hr

objavljeno 27.10.2021. 09:01:00
ZAPAMTITE!

5 jutarnjih napitaka za mršavljenje

Ujutro bi trebali obratiti malo više pažnje i iću i piću, jer može sjajno djelovati na dijetu... ili ne ;)

Nešto od ovoga...
Nešto od ovoga... (Arhiva)

Doručak je najvažniji obrok dana, to smo vjerojatno svi čuli na stotine puta, no često zaboravljamo napitak koji bi trebao biti dio obroka.

Upravo iz tog razloga, nutricionistica Lauren Manaker istaknua je nekoliko pića koja je najbolje piti uz doručak.

Kava - kava je super dok god pazite što joj dodajte. Kofein, koji sadrži, može pomoću pri razlaganju masti i dok god u nju ne dodajte hrpu šećera i vrhnja za kavu, ona može biti odličan saveznik u mršavljenju.

Proteinski shakeovi - proteini mogu smanjiti apetiti i produljiti osjećaj sitosti, dva faktora bitna za mršavljenje. Stoga je pametno ujutro popiti niskokalorični proteinski shake, piše Eat this.

Sok od naranče - manaker tvrdi da je stopostotni sok od naranče odličan za mršavljenje jer nema dodanih šećera, a prepun je vitamina.

Voda s voćem - voda je piće bez kalorija, a ako trebate dodatimalo okusa, samo u nju stavite voće i začine. Pokazalo se da nas voda s limunom dulje drži sitima, ubrzava metabolizam te bolje hidratizira organizam.

Zeleni čaj - zeleni čaj pomaže u prevenciji dijabetesa, poboljšava funkcije mozga i zdravlje srca, a može pomoći i pri mršavljenju i konotroliranju kilaže. Stoga, nije loše popiti ga uz doručak.

27.10.2021. 09:01:00
http://metro-portal.hr/5-jutarnjih-napitaka-za-mrsavljenje/134865/