Metro-portal.hr

objavljeno 07.05.2019. 11:01:00
SAVJETI

5 jednostavnih savjeta za mršavljenje

Ako niste od onih kojima dijete idu od ruke, evo pet jednostavnih savjeta kako se riješiti par kilograma bez velike muke

Jabuka 15 minuta prije obroka - sjajna ideja
Jabuka 15 minuta prije obroka - sjajna ideja (Arhiva)

Skidanje viška kilograma svima je napeto u proljeće, jer počinju svojevrsne pripreme za ljetnu sezonu lagane odjeće i kupaćih kostima.

No, ako niste od onih kojima dijete idu od ruke, evo pet jednostavnih savjeta kako se riješiti par kilograma bez velike muke.

Bez izgladnjivanja - nemojte se izgladnjivati jer će tijelo tako tijekom obroka skladištiti masnoće kako bi ih sačuvalo za "preživljavanje" u stanju gladi. Metabolizam se usporava kako bi se sačuvala energija stoga jedite češće i manje obroke. 

Eterična ulja - istraživanja su pokazala da mirisanje eteričnog ulja peperminta i pranje zuba pomaže u smanjivanju apetita. Miris metvice smanjuje glad, pa ako ništa drugo, zapalite mirisnu svjećicu... 

Jabuke - petnaest minuta prije planiranog većeg obroka pojedite jabuku. Poznato je da ovo voće sadrži vlakna koja će vam pružiti osjećaj sitosti i konzumirat ćete i do 15 posto manje kalorija tijekom obroka.

Planiranje obroka - držite se plana da u obroku imate samo jednu kaloričnu namirnicu. Tako se ipak nećete morati odreći omiljenih namirnica čak niti kada su kalorične. 

Voda - popijte čašu vode prije jela. Na ovaj način nećete osjećati pretjeranu glad i pojest ćete manje kalorija i lakše i bolje uživati u omiljenim okusima namirnica

07.05.2019. 11:01:00
http://metro-portal.hr/5-jednostavnih-savjeta-za-mrsavljenje/118330/