Metro-portal.hr

objavljeno 13.04.2019. 18:01:00
EH, DA... :)

5 hipsterskih namirnica koje su - loše

Od njih i nema neke velike koristi... pa da znate procijeniti trebaju li vam uopće

Tekila je OK, ali sladilo.. meh
Tekila je OK, ali sladilo.. meh (DeviantArt)

Zdrave namirnice dobivaju takve epitete svako malo, pa onda skoči potražnja, pa netko otkrije da baš i nisu toliko zdrave i stavlja ih se na crnu listu... i tako unedogled, zapravo.

Trenutno su u trendu ove dolje navedene, a od njih i nema neke velike koristi... pa da znate procijeniti trebaju li vam uopće:

Agava - prirodno sladilo koje ima dosta fruktoze, pa nije pametno pretjerivati. U principu vam je svejedno koristite li agavu ili rafinirani šećer.

Kokosovo ulje - više je pitanje popularnog trenda nego stvarne koristi za zdravlje. Važno je jedino ne pretjerivati s korištenjem kokosovog ulja s obzirom da ima uglavnom zasićene masti. Ako vam je drag okus kokosovog ulja, slobodno ga koristite kao što biste koristili maslinovo, suncokretovo ili neko drugo ulje pri kuhanju.

Neprobojna kava - sumanuta kombinacija sastojaka trebala bi smanjiti glad i povećati bistrinu uma, no u stvarnosti nema nikakve potrebe stavljati putar i ulje u kavu, kao što je to slučaj s neprobojnom kavom. Tipični recept za neprobojnu kavu je dvije jušne žlice putra, jedna do dvije šalice kave i jedna jušna žlica jednog od ulja za kuhanje (suncokretovo, kokosovo, i tome slično). Prilično je jasno da je kalorijska vrijednost neprobojne kave ogromna.

Niskokalorični sladoled - ako vam se jede sladoled, kupite ono što volite i uživajte. Niskokalorične opcije uglavnom vode pretjerivanju.

Sokovi - zapravo, radi se o trendu tzv. detoksikacije: pročišćavanje organizma sokovima tijelu ne pruža dovoljno kalorija, pa je u pitanju zapravo izgladnjivanje. Osim što će vam kruliti u želucu, bit ćete loše volje i umorni. Ako želite očistiti svoje tijelo od otrova, brinite se da vam je jetra zdrava jer se ona savršeno dostatno brine za detoksikaciju.

13.04.2019. 18:01:00
http://metro-portal.hr/5-hipsterskih-namirnica-koje-su-lose/117973/