Metro-portal.hr

objavljeno 05.08.2020. 14:01:00
NAJAVE

5. Empeduja Punk festival u petak i subotu na Kantridi

U okviru projekta Kantrida Europski kvart kulture FKK 2020. u petak i subotu, 7. i 8. kolovoza, na plaži Bivio na Kantridi održat će se jubilarno peto izdanje Empeduja PUNK festivala

5. Empeduja Punk festivala
5. Empeduja Punk festivala (Arhiva)

U jedinstvenom okruženju uz samo more petu godinu za redom pankom će se rasizmu suprotstaviti zagrebački CC i Besni pacov te riječki Finta de mona i Bible Thrower (petak, 7. kolovoza), zadarska Alergija, varaždinski Gemišt, pulski Immobile i riječki Last baraž (subota, 8. kolovoza).

"Ove godine naglasak će biti na zadarskoj Alergiji, oni su veterani hrvatske punk scene koji postoje još od 1994. godine", rekao je organizator 5. Empeduja Punk festivala Andrej Vučinić Škot. "Zanimljivi će svakako biti i Gemišt iz Varaždina, jedan na svoj način čudan band. Tu su i dobri riječki novi bendovi Bible Thrower, Last Baraž, Finta de mona. Perspektivni su i žestoki. Međutim, svaki bend je poseban na svoj način, vrijedi ih poslušati. Ekipa je super za podružiti se i to je najbolja pozivnica svim ljubiteljima punka da dođu i da nam se pridruže", poručio je.

Kao poseban mamac za gledatelje najavljen je veteran punka Nenad Marjanović dr. Fric, koji će u Beach baru Empeduja u petak, 7. listopada, neposredno prije početka festivala predstaviti svoju novu knjigu "Topnički dnevnici", jedinstveni uradak napisan u potpunosti na mobitelu tijekom prvog vala korona krize u Hrvatskoj.

Nenad Marjanović dr. Fric nekadašnji je basist kultnog pulskog punk banda KUD Idijoti, koji su predvođeni nezaboravnim Brankom Črncem Tustom ostavili neizbrisiv trag na punk sceni na prostorima čitave bivše države.

Organizatori mole sve posjetitelje da se pridržavaju uputa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, da pripaze na fizičku udaljenost i na osobnu higijenu, a umjesto ulaznica moći će po jedinstvenoj cijeni od 25 kuna kupiti perivu pamučnu zaštitnu maskicu za lice.

05.08.2020. 14:01:00
http://metro-portal.hr/5-empeduja-punk-festival-u-petak-i-subotu-na-kantridi/126683/