Metro-portal.hr

objavljeno 07.06.2017. 09:01:00
SAVJETI

5 biljaka koje tjeraju komarce

Ako imate svoj komadić vrta, problem komaraca možete riješiti sađenjem ovog bilja koje je i dekorativno i korisno, a neke od biljaka su i jestive

Lavanda će potjerati i muhe i moljce
Lavanda će potjerati i muhe i moljce (Arhiva)

Komarci su u stanju pokvariti i najbolji ljetni doživljaj svojim zujanjem i ubodima, no ako imate svoj komadić vrta, možete problem riješiti sađenjem ovog bilja koje je i dekorativno i korisno, a neke od biljaka su i jestive.

Stoga, kako bi se riješili napasti, posadite ovih 5 biljaka:

Bosiljak - inače sjajan dodatak tjesteninama i drugim talijanskim specijalitetima, ali ujedno i pravi otrov za komarce kad se napravi ulje.

Lavanda - ne samo da drži komarce daleko, već i moljce i muhe. Učinkovito je imati lavandu na terasi, ali možete se poslužiti i nekim parfemom na bazi ovog mirisnog bilja. 

Melisa - ima bijele cvjetove i lijep miris, ali i pozitivan učinak na liječenje. Dobra je za zadržavanje komaraca daleko.

Menta - koncentrat mente ponekad se koristi pri izradi sprejeva protiv insekata, a ulje dobiveno od mente će komarce definitivno držati podalje.

Ružmarin - ako planirate roštilj ili samo boravak uz vatru, zapalite malo ružmarina. Dok god ste blizu dima, miris ružmarina će dosadne insekte držati na udaljenosti, a vi ćete moći u miru prirediti gozbu za obitelj i prijatelje.

07.06.2017. 09:01:00
http://metro-portal.hr/5-biljaka-koje-tjeraju-komarce/105403/