Metro-portal.hr

objavljeno 28.05.2019. 11:31:00
FESTIVALI

43. Dani satire Fadila Hadžića

Dani satire Fadila Hadžića svake godine podsjećaju na važnost humora i satire koji nas čine tolerantnijima, povezuju nas s drugima, omogućuju nam drukčiji pogleda na svijet, ali nas oslobađaju pritiska i mržnje

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Arhiva)

Festival Dani satire Fadila Hadžića, tradicionalni je festival Satiričkog kazališta Kerempuh, koji se od 1976. godine održava svake godine na samom kraju kazališne sezone.

To je jedini takav festival u Hrvatskoj i regiji, specijaliziran za predstave satiričkog i komediografskog usmjerenja, i to one koje su protekloj sezoni predstavljaju sam vrh kvalitetne umjetničke produkcije.

Kvalitetu ovog festivala prepoznala je i kritika i publika, o čemu svjedoče brojna pozitivna stručna mišljenja i prepune kazališne dvorane.

Dani satire Fadila Hadžića svake godine podsjećaju na važnost humora i satire koji nas čine tolerantnijima, povezuju nas s drugima, omogućuju nam drukčiji pogleda na svijet, izoštravaju percepciju ali nas istovremeno oslobađaju svakog pritiska i mržnje.

Poticanje razvitka humora i satire samo je jedno od ključnih obilježja ovog festivala. Njegova druga je odrednica trajna je posvećenost umjetnosti, slobodi govora i etabliranju pisaca, uz snažno i odlučno odolijevanje bilo kakvom obliku cenzure.

U organizaciji Satiričkog kazališta Kerempuh ovogodišnji 43. Dani satire Fadila Hadžića održat će se od 01. - 18. lipnja 2019., a u sklopu festivala bit će izvedeno 13 kazališnih predstava iz Hrvatske, Srbije, Slovenije i Bosne i Hercegovine.

Izbornica 43. Dana satire je ugledna hrvatska dramaturginja Željka Turčinović, a žiri je sastavljen od Bojane Radović, Dražena Čučeka i Dubravka Mihanovića.

28.05.2019. 11:31:00
http://metro-portal.hr/43-dani-satire-fadila-hadzica/118718/