Metro-portal.hr

objavljeno 09.08.2018. 15:01:00
ISPROBAJTE :)

4 zdrave alternative za kravlje mlijeko

Ne morate se odreći svojeg najdražeg napitka jer vam donosimo najbolje alternative kravljem mlijeku

Mlijeko ne mora biti kravlje i napuhavati vas
Mlijeko ne mora biti kravlje i napuhavati vas (Arhiva)

Mlijeko (ono kravlje, naravno) i mliječni proizvodi na margini su zdrave prehrane posljednjih godina jer, navodno, sadrže hormone i sluz, a mogu prouzrokovati probleme s kožom, probavom pa čak i rak. 

Na vašu sreću, ne morate se odreći svojeg najdražeg napitka jer vam donosimo najbolje alternative kravljem mlijeku. 

Bademovo mlijeko - većina ljudi preferira upravo bademovo mlijeko zbog slatkastog okusa, a sadrži i manje kalorija od kravljem i sojinog. Bademovo je mlijeko, ako je ne zaslađeno, ne podiže naglo razine šećera u krvi, a idealno je za srčane bolesnike. Nažalost, kada se zagrije se "rastvara" pa ga je najbolje koristiti za pahuljice. 

Kokosovo mlijeko - često ga nazivaju i tekućim čudom. Osnažuje tijelo i poboljšava imunološki sustav te mu olakšava da se bori protiv bolesti. Međutim, iako sadrži nizak broj kalorija, ima veći udio masti pa ga konzumirajte umjereno. 

Rižino mlijeko - bogato je vitaminima D, B12 i kalcijem, a najmanja je mogućnost da će izazvati alergijsku reakciju. Rižino je mlijeko idealno za slastice zbog slatkastog okusa, a sadrži samo 50 kalorija na 100 mililitara te nema laktoze niti kolesterola. 

Sojino mlijeko - uz samo 32 kalorije sojino mlijeko donosi gotovo jednaku količinu proteina kao i kravlje. Obogaćeno je vitaminom D2 te B2 i B12 koji su ključni za zdravlje mozga i krvnih stanica. Međutim, mnogima sojino mlijeko ne odgovara zbog neobičnog okusa. 

09.08.2018. 15:01:00
http://metro-portal.hr/4-zdrave-alternative-za-kravlje-mlijeko/113678/