Metro-portal.hr

objavljeno 04.09.2009. 12:16:04
zombiji napadaju

4. Trash Film Festival u Varaždinu

Od 10. do 12. rujna u Varaždinu će se održati festival niskobudžetnih akcijskih filmova

Kako kažu organizatori, na festivalu se NE prikazuju drame, dokumentarci, ni art filmovi, već isključivo zabavni filmovi koji se mogu svrstati u jednu od četiri sljedeće kategorije: akcijski, borilački, znanstveno-fantastični ili horor. Pretjerivanje u žanrovskim odrednicama je poželjno.

Finalnu večer festivala, najboljim ostvarenjima dodjeljuju se nagrade tzv. Zlatne motorke koje predstavljaju hommage kultnom filmu "Teksaški masakr motornom pilom".

Festival nije, kao što se često misli, hrvatska inačica Zlatne maline, već upravo suprotno. Stoga u žiriju između ostalog sjede i ljudi od struke. S obzirom da većina prikazanih filmova nastaje u skromnim produkcijama, ti filmovi često puta ispadnu zanatski nezgrapni, što publika nagrađuje smijehom, ali još češće oni zadivljuju svojom domišljatom realizacijom.

Trash Film Festival je mnogo više od puke revije filmova - to je jedan veliki glam-trash događaj na kojem nastupaju gosti, natjecatelji, izvođači i organizatori. Velika pažnja se posvećuje koncertima i ostalim popratnim sadržajima kao što su kič zabave, doček zvijezda na crvenom tepihu i slično.

Osim projekcija filmova, posjetitelji će dobiti priliku da budu pretvoreni u zombije u sklopu radionice majstora filmske maske Miroslava Lakobrije. Glazbeni dio programa ugostit će Marinu Perazić, PopAbsinthe i Metaliku (s K i jednim L). PopAbsinthe je novoformirani varaždinski bend koji svira žestoke obrade najvećih hitova 80-tih, a Metalika se naravno bavi Metallicom.

Osim filmova i žive svirke, održat će se i predavanje Ludi znanstvenici na filmu koje je pripremio saborski zastupnik dr.sc. Zdenko Franić, inače po struci fizičar.

Poseban modni događaj pripremile su Lidya Jambriško i Martina Keretić. Radi se o reviji koja je neobična iz dva razloga; kostimi su retro 80', a modeli će se voziti na pravim koturaljkama (4 kotača), baš kao davnih 80-tih.

Kraj cijelog trash cirkusa obilježit će Billy Idol real tribute.

Cijena dnevne ulaznice je 25 kuna, a više informacija o programu možete vidjeti na www.trash.hr .


04.09.2009. 12:16:04
http://metro-portal.hr/4-trash-film-festival-u-varazdinu/21388/