Metro-portal.hr

objavljeno 12.11.2018. 09:01:00
HE HE

4 odjevna predmeta koji ipak imaju rok trajanja

Omiljene cipele/tenisice, gaćice ili grudnjak koji su najudobniji na svijetu, sretne čarape... i te stvari imaju rok trajanja, ma koliko mi željeli da traju vječno

Kad im je vrijeme za mirovinu...
Kad im je vrijeme za mirovinu... (Arhiva)

Svi mi imamo omiljenu odjeću i obuću - najdražu/sretnu/najmekšu majicu u kojoj spavamo, omiljene cipele/tenisice, gaćice ili grudnjak koji su najudobniji na svijetu, sretne čarape... no i te stvari imaju rok trajanja, ma koliko mi željeli da traju vječno.

Pa da vidimo kad je vrijeme za mirovinu omiljenih odjevnih predmeta:

Čarape - čim se pojavi rupa na čarapama, bacite ih. U protivnome, mučit ćete se uskoro sa žuljevima, kurjim očima i ostalim boljkama koje se javljaju kad se bosi dio stopala tare o kožu cipele ili tenisice.

Gaćice - mogu trajati par godina, no čim se potrgaju ili se razvuče elastika, vrijeme je za promjenu.

Grudnjaci -  velika je vjerojatnost da će vaš grudnjak koji nosite gotovo svakodnevno u roku od 6 mjeseci do godine dana izgubiti oblik, time i potporu koju pruža i elastičnost.Generalno pravilo je da grudnjak može trajati godinu dana, ali i to ovisi o više stvari - koliko ih često perete i koliko ih imate u rotaciji.

Tenisice - ako trčite u njima, trebali biste mijenjati svoje tenisice otprilike svakih šest mjeseci, no ako su samo za šetnju i dnevno hodanje u njima, rok je otprilike desetak mjeseci. Tek toliko da znate, tenisice se dizajniraju i proizvode da bi prešle 600 kilometara...

12.11.2018. 09:01:00
http://metro-portal.hr/4-odjevna-predmeta-koji-ipak-imaju-rok-trajanja/115369/