Metro-portal.hr

objavljeno 18.06.2011. 17:47:00
MCAVOY:

"3D filmovi su bacanje love"

Broj filmova u 3D tehnologiji naglo je porastao u Hollywoodu nakon velikog uspjeha „Avatara" Jamesa Camerona 2009. godine

James McAvoy
James McAvoy (YouTube)

Škotski glumac James McAvoy smatra da su filmovi u 3D formatu čisto bacanje love i jednostavno samo drugi način na koji se od ljubitelja kina izvlači dodatni novac. McAvoy priznaje da je bi sretan kad su producenti njegova projekta „X-Men: First Class" odlučili zaobići 3D varijantu prikazivanja filma jer je uvjerene kako ta tehnologija predstavlja samo novi alat kojim tvrtke suptilno povećavaju cijene ulaznica, prenosi dailystar.co.uk.

„Hvala bogu da ovaj film (X-Men: First Class) nije u 3D-u koji je samo izgovor da se poveća cijena ulaznica za dodatnih deset dolara. Na kraju krajeva, ti filmovi uopće nisu u 3D-u. To je bacanje novca. Sama ideja da stvari izlaze iz ekrana i tjeraju vas da poskočite u svojim sjedalima je jako dobro razrađena, ali ja i dalje mislim daje to gubljenje vremena i novca i ja uopće ne bih platio da pogledam film u takvom formatu", kazao je glumac. On smatra i da je po mnogima 3D uspješnica „Clash of the Titans" čisti promašaj jer su sve ekstra efekte producenti dodali nakon što je film snimljen.

„I dalje tvrdim da ne možete napraviti kvalitetnu konverziju dvosatnog filma visoke vizualne kvalitete u samo nekoliko tjedana kao što je bio pokušaj s filmom „Clash of the Titans". Ne želim popljuvati film jer je u njemu moj kompić Sam (Worthington), ali mislim da su svi shvatili kako je to bila kap koja prelila čašu", dodao je McAvoy.

Broj filmova u 3D tehnologiji naglo je porastao u Hollywoodu nakon velikog uspjeha „Avatara" Jamesa Camerona 2009. godine. A vi? Što vi mislite? Je li odlazak u kino i gledanje filmova u 3D tehnologiji bacanje novca?

18.06.2011. 17:47:00
http://metro-portal.hr/3d-filmovi-su-bacanje-para/60306/