Metro-portal.hr

objavljeno 14.02.2018. 21:32:00
WOOW!

300 godina star priručnik za seks sadrži neke prilično bizarne savjete

Žene su "sklone prepuštanju seksualnim užicima", a muškarci su "čudo svijeta kojemu su podređene sve stvari".

Priručnik o seksu iz 1684.
Priručnik o seksu iz 1684. (Hanson's/SWNS)

Nevjerojatan "priručnik za seks" iz 1720. godine otkriva bizarna vjerovanja te ere i spreman je za prodaju na skorašnjoj aukciji. 300 godina stara knjiga nudi fascinantan uvid u razmišljanja o seksu još iz doba kad su se u Velikoj Britaniji vještice spaljivale na lomači.

Uključuje savjete o tome što bi žena trebala raditi da izbjegne rođenje djeteta s "dlakavim ili nabubrenim usnama ili iskrivljenim ustima". Muškarcima savjetuje da jedu meso kosova i vrabaca kako bi im "sjeme bilo gušće".

Žene su opisivane kao sklone prepuštanju seksualnim užicima, a za slučaj da poslije kojeg od takvih požele roditi dječaka, trebale bi ležati na desnoj ruci. Ako žele djevojčicu, trebale bi ležati na lijevoj.

Muškarci su opisani kao "čudo svijeta kojemu su podređene sve stvari", a njihovo sjeme trebalo bi se smatrati "božanskim darom ispunjenim životnim duhom".

Tajne tog "priručnika", koji je do 1960-tih bio zabranjen zahvaljujući šokantnom sadržaju, tek su nedavno ponovno otkrivene i predane aukcijskoj kući.

Naslov mu je Aristotle's Masterpiece Completed In Two Parts, a prodavat će se već sljedećeg mjeseca.

Prvo izdanje knjige bilo je objavljeno 1684. godine i odmah bilo zabranjeno do 1960-tih i to iz nekoliko razloga. 

Prvi je taj što uključuje ilustracije "čudovišta" rođena ženama koje su spavale sa zvijerima (npr.psima). Prikazivana su dlakava djeca ili ljudi s repovima.

Smatralo se da imaginacija roditelja igra ulogu u izgledu djece, pa se tako žene poticalo da za vrijeme seksa budu usredotočene na lice muškarca s kojim imaju intiman odnos kako bi dijete što više sličilo ocu. Trudnicama se čak zabranjivalo gledati osobe koje su na bilo koji način bile unakažene kako i od pogleda na njih takva ne bi postala i djeca.

Zanimljivo je da stari "priručnik" koji sadrži elemante religije, vještičarenja, bapskih priča i strologije ne govori ni riječi o ljubavi i romantici.

 

Piše: Andrea Holi
14.02.2018. 21:32:00
http://metro-portal.hr/300-godina-star-prirucnik-za-seks-sadrzi-neke-prilicno-bizarne-savjete/110316/