Metro-portal.hr

objavljeno 03.07.2023. 20:01:00
UPS!

3 znaka da vam je veza u banani

Recimo, ako jedna osoba kaže da želi prestati izazivati agresivno ponašanje druge osobe, to je znak upozorenja

Hmmm
Hmmm (Arhiva)

Veze su nezgodna stvar... vrlo često ljudi imaju problemeznakovi upozorenja da se veza nalazi na rubu propasti, odgovarajući parovima na njihova pitanja.

Agresivno ponašanje - jedan od prvih znakova upozorenja odnosi se na agresivno ponašanje, koje ionako ne bi trebalo biti prisutno ni u jednoj vezi. Zapravo, ako jedna osoba kaže da želi prestati izazivati agresivno ponašanje druge osobe, to je znak upozorenja. Radim s puno parova u kojima je jedna osoba agresivna i želi preuzeti odgovornost i promijeniti se. Međutim, ako osoba koja je meta preuzima odgovornost za agresiju, a agresivni partner ne preuzima odgovornost, radit ću s ciljanim partnerom na odlasku ili postavljanju ograničenja.  

Kršenje granica - zadnji znak upozorenja odnosi se na kršenje granica. Ako se malo testiraju granice, to je u redu, ali opetovano kršenje granica je velik znak upozorenja. Ljudi, poznavanje svojih granica, kako ih postaviti i kako ih održavati jako je važno za vašu osobnu dobrobit. Osim toga, naučite kako poštovati granice drugih ljudi. 

Prebacivanje krivnje - prema njima, prvi znak na koji treba obratiti pozornost je prebacivanje krivnje za sve probleme u vezi na partnera. Naime, svaka veza je partnerstvo. Vrlo rijetko sam vidio da su ovakvi problemi u vezama isključivo krivnja jedne osobe. Ovi su problemi obično dinamične i komplicirane prirode. Općenito su rezultat kognitivnih, emocionalnih, bihevioralnih i interpersonalnih obrazaca međusobne interakcije svakog partnera.

Uglavnom, pazite što se zbiva...

03.07.2023. 20:01:00
http://metro-portal.hr/3-znaka-da-vam-je-veza-u-banani/142960/