Metro-portal.hr

objavljeno 30.11.2018. 11:01:44
VJEŽBANJE

3 zablude o treningu snage

Biti u formi i nemati mišiće jednostavno nije moguće, pa zaboravite ove tri priče o treninzima s teškim utezima

Mišiće se ne može sakriti
Mišiće se ne može sakriti (Arhiva)

Lijep izgled tijela nećete postići kardio treninzima, nego upravo korištenjem težina (šipka, bučice, girja...), a u nastavku pročitajte tri najveće zablude u vezi treninga snage.

Kardio je najbolji način za gubitak masnoće - trening snage ima hrpu zdravstvenih prednosti. Naša omiljena: On povećava bazalnu metaboličku stopu (BMR), što znači da ćete sagorijevati više kalorija tijekom dana, čak i kad ništa ne radite. Rezultat je više mišićne mase i manje tjelesne masnoće, a to je nešto što se ne može dobiti od kardio treninga.

Lakši utezi, vitak izgled - treniranje s malim težinama će povećati mišićnu izdržljivost, ali neće pomoći u povećanju mišićne mase ili izgradnji vitkog stasa. Ako želite osnažiti i "utegnuti" tijelo tada biste trebali koristiti veće težine u rasponu od 6-12 ponavljanja po seriji.

Previše mišića - mnoge žene ne žele vježbati s težinama jer misle da će postati 'nabildane'. To su potpune gluposti. Izgled bodybuilderice ćete postići samo ako uzimate anaboličke steroide, imate ludu kombinaciju gena i trenirate nekoliko sati na dan- svaki dan. Testosteron je primarni hormon odgovoran za rast mišića, a mi žene ga imamo 60 puta manje od muškaraca, stoga je i genetski nemoguće razviti Hulk izgled kod ženskog spola.  

30.11.2018. 11:01:44
http://metro-portal.hr/3-zablude-o-treningu-snage/115640/