Metro-portal.hr

objavljeno 26.07.2018. 20:01:00
ZAPAMTITE!

3 stvari koje se NE rade u braku

Parovi koji imaju prilično uspješne veze izbjegavaju sve što bi moglo narušiti njihovu idilu

Malo više odgovornosti...
Malo više odgovornosti... (Arhiva)

Uspješna veza ili brak mnogima je tek sanak pusti i stalno se pitaju gdje zapravo griješe kad im veze odlaze u prošlost.

Recept je jednostavan - parovi koji imaju prilično uspješne veze izbjegavaju sve što bi moglo narušiti njihovu idilu. Posebno je to slučaj u braku, zajednici u kojoj ne smijete dozvoliti neke stvari ako želite da funkcionira.

Stoga, evo tri kojima u braku nema mjesta:

Kronična nepouzdanost - vaš partner nije zlonamjeran i manipulativan - jednostavno je nemaran i neorganiziran. Zaboravi platiti račune ili se ne sjeti vašeg dogovora za večeru. Zbog toga ste stalno u neizvjesnosti i to uništava vaš odnos. Ne dobivate podršku koju vam brak treba pružiti i to kronično ugrožava vaš odnos

Neslane šale - ako vaše šale nisu smiješne vašem partneru, onda mu upornim inzistiranjem na takvom humoru šaljete poruku da ga ne razumijete i ne poštujete. Zadirkivanje koje vrijeđa i prelazi partnerovu granicu treba prestati jer dobre namjere nisu izgovor ako donose sa sobom negativne posljedice.

Netrpeljivost u emocijama - neki od nas, bilo zbog svoje prirode ili načina odgoja nisu veliki ljubitelji iskazivanja osjećaja i često vrše pritisak na svoje partnere da se i oni suzdrže od izljeva emocija. U vezi s takvom osobom stalno osjećate krivicu ako pokazujete osjećaje, naročito negativne - od vas se očekuje da uvijek budete dobro raspoloženi. Partneri takvih osoba se obično guše u emocijama koja ne mogu pokazati i to ih na duži rok užasno izjeda.

Ukratko - suzdržite se!

26.07.2018. 20:01:00
http://metro-portal.hr/3-stvari-koje-se-ne-rade-u-braku/113440/