Metro-portal.hr

objavljeno 24.07.2019. 18:02:00
BZZZZ

3 savjeta za tjeranje komaraca

Kako biste ih se što jednostavnije riješili, ako nemate ili ne želite koristiti industrijske proizvode, evo nekoliko jednostavnih načina koji bi vam trebali pomoći

Lavanda dokazano tjera komarce
Lavanda dokazano tjera komarce (Arhiva)

Komarci i ljeto idu, nažalost, ruku pod ruku, pa vjerojatno nema osobe koja se nije probudila češući se po svim dijelovima tijela koji su ostali otkriveni.

Kako biste ih se što jednostavnije riješili, ako nemate ili ne želite koristiti industrijske proizvode, evo nekoliko jednostavnih načina koji bi vam trebali pomoći.

Klinčići - insekti ne podnose miris ove biljke. Stavite zdjelu s vodom na vaš noćni ormarić i ubacite u nju nekoliko klinčića

Lavanda - posadite je ispod prozora kako biste spriječili komarce da se približe vašem domu ili je stavite pored kreveta tijekom noći kako biste zujavce držali podalje od vas.

Ventilator - komarci nisu u mogućnosti dobro letjeti kada je vjetrovito, stoga je dobra ideja iskoristiti to znanje kako biste ih držali što dalje od sebe. Upalite ventilator i doslovno ćete ih potjerati iz prostorije.

24.07.2019. 18:02:00
http://metro-portal.hr/3-savjeta-za-tjeranje-komaraca/119710/