Metro-portal.hr

objavljeno 30.10.2019. 11:01:00
SAVJETI

3 savjeta za motivirano vježbanje po hladnoći

Nemojte zaboraviti da ćete zbog vježbanja tijekom zime imati više energije i biti bolje raspoloženi

Ne da vam se vježbati?
Ne da vam se vježbati? (Arhiva)

Hladno, kišno ili snježno vrijeme iznenada vas je natjeralo da ostanete u kući, ali nemojte zaboraviti da ćete zbog vježbanja tijekom zime imati više energije i biti bolje raspoloženi. Srećom, možete ostati motivirani čak i tijekom zime:  

Isprobajte novu aktivnost - zima je savršeno vrijeme za isprobavanje te nove aktivnosti koju dugo želite probati, ali jednostavno niste imali priliku. Probajte razmišljati izvan okvira pa probajte nešto što će vam biti zabavno i novo za učenje. Razmislite o borilačkim vještinama ili boksu, tečajevima poput plesa na svili ili gimnastike za odrasle, plesnom tečaju ili se naučite penjati po stijenama. Ove vrste aktivnosti motivirat će vas i tijekom zime, ali i podići raspoloženje jer svi se osjećamo bolje kada naučimo nešto novo.

Vježbajte kod kuće - zaglavili ste se kod kuće zbog kišnog ili hladnog vremena? Preskočite vježbanje u teretani i umjesto toga vježbajte kod kuće. Upotrijebite vlastitu tjelesnu težinu i odradite jednostavne, ali učinkovite vježbe poput čučnjeva, sklekova i slično. Preskočite vježbe u kojima skačete kako se vaši susjedi ne bi žalili na buku. Ako želite dodati još veći izazov kućnim vježbama, pronađite na internetu neki dobar program za vježbanje kod kuće i krenite u akciju.

Vježbajte s prijateljem - umjesto da nakon posla idete na piće s prijateljima, pokušajte neku novu aktivnost i odlučite se na zajedničko vježbanje. Vježbanje s prijateljima odličan je način povezivanja, a nakon toga ćete se osjećati puno uspješnije nego da ste popili čašu vina ili pojeli pizzu. 

30.10.2019. 11:01:00
http://metro-portal.hr/3-savjeta-za-motivirano-vjezbanje-po-hladnoci/121615/