Metro-portal.hr

objavljeno 05.12.2018. 13:01:00
SAVJETI :)

3 recepta za zdravu kosu

Preporučujemo da isprobate nekoliko prirodnih recepata, koji su sasvim sigurni za vašu kosu, a učinit će ju svilenkastom i sjajnom, i to na prirodan i zdrav način

Oporavite kosu ovim receptima
Oporavite kosu ovim receptima (Arhiva)

Zdrava, meka i sjajna kosa san je svake žene, a kako na tržištu postoji veliki broj preparata koji obećavaju meku i sjajnu kosu, vjerovatno ste ih već isprobali - no, čestim eksperimentiranjem u potrazi za onim idealnim možemo ju dodatno oštetiti.

Umjesto toga, preporučujemo da isprobate nekoliko prirodnih recepata, koji su sasvim sigurni za vašu kosu, a učinit će ju svilenkastom i sjajnom, i to na prirodan i zdrav način.

Maska za sjajnu i nježnu kosu - pomiješajte jedno jaje s tri žličice meda, tri žličice mlijeka i šest žličica maslinovog ulja te smjesi dodajte izgnječenu bananu. Sve sastojke izmiješajte u kompaktnu smjesu te ju prije pranja ravnomjerno nanesite na kosu. Ostavite tako pola sata, kako bi se sastojci upili u vlasište, te kosu nakon toga isperite toplom vodom i šamponom.

Pakung za ispucale vrhove kose - istučeni žumanjak pomiješajte s jednom žlicom konjaka i jednom žlicom maslinovog ulja. Dobivenu smjesu rasporedite po kosi i lagano umasirajte u tjeme. Kosu omotajte običnom plastičnom vrećicom, a potom i ručnikom. Pustite da tako odstoji 30 do 60 minuta, a nakon toga kosu zapjenite šamponom te dobro isperite toplom vodom. Nanesite svoj uobičajeni regenerator i uživajte u divnom, prirodnom sjaju kose.

Pakung za oštećenu kosu - dvije žlice maslinovog ulja, jednu žlicu meda i jedan žumanjak izmiješajte dok ne dobijete kompaktnu smjesu. Lagano ju umasirajte i prekrijte plastičnom vrećicom ili kapom za tuširanje. Nakon pola sata kosu je potrebno isprati toplom vodom i pustiti da se osuši. Ukoliko su vrhovi jako oštećeni, a kosa ispucala, u vlasište umasirajte lagano zagrijano maslinovo ulje, prekrijte plastičnom vrećicom i ostavite da djeluje preko noći (otprilike 8 sati).

05.12.2018. 13:01:00
http://metro-portal.hr/3-recepta-za-zdravu-kosu/115732/