Metro-portal.hr

objavljeno 22.11.2016. 22:01:37
EH, DA ...

3 razloga zbog kojih gubimo volju za seksom

Kod manjka seksualne želje odnosno smanjenja požude treba utvrditi pravi uzrok, a zatim pronaći način kako otkloniti problem

Što vas muči?
Što vas muči? (Shutterstock)

Seksualna želja nije jednako snažna kod svih, no kad postane gotovo neprepoznatljiva, vrijeme je da pronađete uzrok tome i riješite stvar. 

Koji su mogući razlozi? Ima ih poprilično, no ipak postoje tri koja se po svojoj snazi razlikuju od ostalih

Alkohol - premda unos male količine alkohola može pomoći da se partneri opuste, konzumacija prevelike količine alkohola dovodi do nepovoljnog učinka na libido. Seks pod utjecajem alkohola smanjuje izdržljivost u seksu, a alkohol dehidrira tijelo.

Neriješeni problemi i nefunkcionalna veza - žene vežu seks za emocije. Ukoliko se žena ne osjeća emotivno sigurno to će se odraziti na njenu seksualnu želju. Neriješeni problemi u vezi najčešći su faktor manjka i smanjene želje za seksom u vezi.

Stres - poznato je da stres utječe na mnoge aspekte života, a stresan život oduzima seksualni nagon pa stoga umjesto da seksom umanjite stres i poboljšate raspoloženje, ono ubija vaš intimni život. Istraživanja su pokazala da žene s godinama puno brže gube interes za seksom u odnosu na svoje muške partnere kojima se želja bitno ne mijenja.

Zvuči li vam nešto od ovoga poznato?

22.11.2016. 22:01:37
http://metro-portal.hr/3-razloga-zbog-kojih-gubimo-volju-za-seksom/101478/