Metro-portal.hr

objavljeno 01.01.2020. 18:01:00
EHHH...

3 osobine koje odbijaju ljude

Važno je da smo svjesni svoga ponašanja i da promijenimo stvari koje drugima možda smetaju kako bismo s dragim i bliskim ljudima održali dobre odnose

Nismo baš uvijek simpatični
Nismo baš uvijek simpatični (Arhiva)

Ponašanje može odbiti ljude, to ste vjerojatno doživjeli više od jednom u životu... pa možda niste baš ponosi na neke svoje osobine ili način ponašanja.

No, možda nešto što odbija druge ljude vi smatrate svojom pozitivnom osobinom. Važno je da smo svjesni svoga ponašanja i da promijenimo stvari koje drugima možda smetaju kako bismo s dragim i bliskim ljudima održali dobre odnose.

Brutalna iskrenost - "Što na umu, to na drumu" - iskrenost je jedna od vaših najistaknutijih osobina. Iskreni ste prema ljudima, iako to nekad znači da i povrijedite bliske osobe. Smatrate kako radite pravu stvar kada govorite (ponekad i brutalnu) istinu, umjesto da stvari ponekad zakamuflirate ili lažete.

Ne tolerirate neznanje i neupućenost - i dok vi uživate u učenju novih stvari i novim znanjima, nisu baš svi poput vas. Stoga vas dosta nervira kada netko krene kritizirati ili loše pričati o temama o kojima nemaju pojma. Zbog svega toga te ljude rado izbjegavate ili, u najgorem slučaju, poživčanite kada razgovarate s njima.

Ne volite čavrljati - jednostavno ne volite gubiti vrijeme čavrljajući s drugim ljudima o vremenu, kako su proveli vikend ili drugim temama koje smatrate nebitnima i ispraznima. Smatrate kako je to nebitno i radije se odmah "bacate" na ono što smatrate bitnim - razgovarate o važnim stvarima. Koje su posljedice? Pa, ili u potpunosti izbjegavate čavrljanje ili uopće ne razgovarate s ljudima, zbog čega možda ispadate malo bezobrazno.

Ukoliko ste se pronašli u ovim osobinama, predlažemo da ipak malo poradite na tome... ne morate se zamjeriti baš svima.

01.01.2020. 18:01:00
http://metro-portal.hr/3-osobine-koje-odbijaju-ljude/122868/