Metro-portal.hr

objavljeno 09.07.2018. 18:01:00
ETO...

3 osnovna pravila mršavljenja

Uz ova tri jednostavna i učinkovita savjeta uspješno skinite neželjene kilograme te e zauvijek riješite nezdravog načina života

Ovo je dobitna formula za mršavljenje
Ovo je dobitna formula za mršavljenje (Arhiva)

Postoje mnogi načini kako smršaviti, ali oni su često nezdravi te nas ostavljaju gladnima. Kako donosi Healthline, znanost je potvrdila da postoje i zdravi načini mršavljenja.

Uz ova tri jednostavna i učinkovita savjeta uspješno skinite neželjene kilograme te e zauvijek riješite nezdravog načina života.

Izbacite šećer i ugljikohidrate - jedan od najvažnijih koraka za skidanje kilograma je zdrava i uravnotežena prehrana. Nutricionisti preporučuju izbacivanje rafiniranih šećera te 'loših' ugljikohidrata iz prehrane, odnosno njihovo smanjivanje. Naime, nikad nije dobro naglo i u potpunosti izbacivati namirnice iz upotrebe, koliko god nezdrave i štetne one bile.

Jedite proteine, 'dobre' masti i povrće - vaša svakodnevna prehrana morala bi uključivati proteine, masti te veliki udio povrća. Od proteina, to su jaja, meso te riba i morski plodovi. Osim proteina, obavezno je i redovito unošenje takozvanih 'dobrih' masti. Maslinovo ulje, kokosovo ulje, ulje avokada te maslac pripadaju skupini zdravih masti te se kao takve preporučuju konzumirati što češće. Uglavnom se koriste kao dodatak svakodnevnoj prehrani.

Vježbanje s utezima - povremeno vježbanje u teretani odlično je za skidanje neželjenih kilograma, odnosno rješavanje masnih naslaga te zatezanje suvišne kože koja ostaje nakon gubitka kilograma. Za vježbanje s utezima nije vam nužno potrebna teretana, već ih možete nabaviti te s istima vježbati kod kuće. Nekoliko puta tjedno sasvim je dovoljno da uđete u formu i krenete sa zdravim načinom života.

09.07.2018. 18:01:00
http://metro-portal.hr/3-osnovna-pravila-mrsavljenja/113153/