Metro-portal.hr

objavljeno 08.10.2019. 11:15:00
COOL

3 začina koji rješavaju probavne probleme

Okrenite se svojem stalku sa začinima i čajevima te na prirodan način pobijedite bol uz ova tri začina

Sjajna kombinacija
Sjajna kombinacija (Arhiva)

Da biste riješili probleme u želucu i probavnom sustavu, ne morate piti tablete. Okrenite se svojem stalku sa začinima i čajevima te na prirodan način pobijedite bol.

Crni papar - najbolji za: bolove u želucu, probavne probleme, pa čak i artritis. Crni papar prirodni je lijek koji se koristi u kineskoj medicini već stotinama godina. Sadrži piperin koji se smatra analgetikom, a povećava i apsorpciju hranjivih tvari u organizmu.

Kurkuma - najbolja za: bolove u trbuhu, sindrom iritabilnih crijeva i depresiju. To je začin koji oboji svako jelo u lijepu žutu boju. Glavni je sastojak kurkumin, koji ima antiupalne karakteristike. U jednoj studiji pokazalo se da kurkumin uklanja bol u predjelu želuca jednako dobro kao ibuprofen. Druga studija pokazala je da smanjuje simptome sindroma iritabilnih crijeva i upale za 50 posto, a pokazala se učinkovitom i u suzbijanju depresije.

Metvica - najbolja za: gastritis i opuštanje grčeva u crijevima. Članak objavljen u časopisu Journal of Gastroenterology iz 2014. godine pokazao je da metvica odličan lijek protiv grčeva i bolova u crijevima jer sadrži mentol i menton koji prirodno opuštaju.

08.10.2019. 11:15:00
http://metro-portal.hr/3-namirnice-koje-rjesavaju-probavne-probleme/121158/