Metro-portal.hr

objavljeno 24.05.2019. 21:40:00
ZAPAMTITE!

3 najgluplja mita o seksu i trudnoći

Neke stvari definitivno treba razjasniti kako ne bi došlo do zabune ili neželjenih posljedica

Ne padajte na fore!
Ne padajte na fore! (Arhiva)

Mitova o seksu vjerojato ima najviše, dok smo s činjenicama obično prilično tanki, a tako je kod svih parova, ne brinite....

Vjerujemo da ste se naslušali raznoraznih anegdota i istinitih priča iz prve ruke, no neke stvari valja razjasniti kako ne bi došlo do zabune ili neželjenih posljedica.

Ne možete zatrudnjeti ako muškarac izvuče penis prije ejakulacije - krivo!Muškarac upće ne mora ejakulirati, spermiji se mogu nalaziti u providnoj bjeličastoj tekućini koja se izlučije tijekom seksualne uzbuđenosti. Ne zaboravite, dovoljan je jedan spermij da žena zatrudni. Isto tako, u toj tekućini mogu se nalaziti razni uzročnici infekcija i spolnih bolesti. Neki muškarci čak nisu ni svjesni da ejakuliraju sve dok nije prekasno; u trenutku zanosa i strasti lako je zaboraviti se.

Ne možete zatrudnjeti tijekom mjesečnice - krivo! Žena može zatrudnjeti tijekom menstruacije, iako su male šanse za to. Naročit osjetljiv period je kraj menstrualnog ciklusa. Istovremeno, nezaštićen seks u to vrijeme povećava mogućnost od dobivanja infekcija i raznih spolno prenosivih bolesti.

Ne možete zatrudnjeti tijekom seksa u stojećem položaju ili pod tušem - krivo. Ako niste zaštićeni, možete zatrudnjeti bez obzira kako i gdje to obavljali.

Nadamo se da smo barem malo pomogli... :)

24.05.2019. 21:40:00
http://metro-portal.hr/3-najgluplja-mita-o-seksu-i-trudnoci/118649/