Metro-portal.hr

objavljeno 29.07.2018. 13:27:00
SAVJETI :)

3 koristi od kokosovog ulja za ljepotu

Kokosovo ulje prirodno je antibakterijsko sredstvo, odlično hrani kožu, a može prodrijeti u kosu više nego ijedno drugo ulje

Kokosovo ulje čuva ljepotu
Kokosovo ulje čuva ljepotu (Pexels)

Kokosovo ulje oduvijek se koristi u mnogim kozmetičkim pothvatima, a za to postoji i dobar razlog. Naime, prirodno je antibakterijsko sredstvo, odlično hrani kožu, a može prodrijeti u kosu više nego ijedno drugo ulje. I naravno, veliku ulogu igra njegov primamljiv miris.

Stoga, evo 3 zdrava učinka koje kokosovo ulje donosi našem tijelu, licu i kosi

Tijelo -- može koristiti kao pomoć kod suhih ruku, a pogodno je čak i za brijanje nogu. Odlična je zamjena raznim kremama namijenjenima tome, plus ostavlja kožu mekanom i mirisnom. Kako za noge i ruke, kokosovo ulje općenito djeluje kao odlična krema za cijelo tijelo, jer osim što čini kožu mekanom, nadoknađuje hidrataciju izgubljenu tokom dana. Poslužite se kokosovim uljem i kada radite piling za tijelo. Pomiješajte ga sa šećerom ili soli te lagano rukavicom utrljajte u kožu. Vidjet ćete da su rezultati odlični. Također, ako volite opuštajuće kupke uz čašu vina, dodajte nekoliko žličica otopljenog kokosovog ulja i uživajte u opojnim mirisima.

Kosa - učinkovito prodire u središte vlasi, pa ga proizvođači koriste kao jedan od sastojaka regeneratora. Stoga, ulje možete iskoristiti kao masku za kosutako da ga nanesete prije spavanja, vežete kosu u pundžu, a ujutro isperete. Ako često tretirate kosu raznim uređajima za stiliziranje, kokosovo ulje će je održavati mekanomi zaglađenom, a kako bi vam kosa izgledala sjajnija, dodajte malo ulja na krajeve, no nemojte pretjerati kako se nebi zamastila. 

Također, čest problem s kosom je stvaranje peruti zbog suhog vlasišta. Ako se mučite s ovim problemom, prije nego krenete u kupnju skupih proizvoda, pokušajte stvar riješiti uz pomoć kokosovog ulja. Zagrijte 2-3 žličice ulja dok ne poprimi vodenast oblik, zatim ga umasirajte u tjeme i ostavite da djeluje 30 minuta pa isperite šamponom. 

Lice - uz antibakterijsko djelovanje, kokosovo ulje hidratizira kožu i čini je mekanom i svježom. Također, djeluje kao odlično sredstvo za uklanjanje šminke pa čak i vodootporne maskare koja zna biti veoma izdržljiva. Ulje može poslužiti i kao prirodno sjajilo za usne. Jednostavno pomiješajte nekoliko kapljica kokosovog ulja s nekoliko komadića ruža te napravite posve novi proizvod.

Za osobe koje imaju problema sa suhim usnama kokosovo ulje također nudi rješenje. U kombinaciji sa šećerom, može poslužiti kao odličan piling - mješavinu stavite na četkicu za zube i lagano protrljajte usne. 

29.07.2018. 13:27:00
http://metro-portal.hr/3-koristi-od-kokosovog-ulja-za-ljepotu/113490/