Metro-portal.hr

objavljeno 13.06.2017. 15:29:00
PRIJENOSI

24 sata Le Mansa - izravno na Eurosportu

S posebnim emisijama i prijenosima treninga, Le Mansa će sveukupno na programu Eurosporta biti čak 38 sati

Legendarni Tom Kristensen vodi prijenos
Legendarni Tom Kristensen vodi prijenos (Eurosport)

Eurosport izravno prenosi legendarnu automobilističku utrku 24 sata Le Mansa, i to svaku minutu, od starta u subotu 17. lipnja u 15h do cilja, u nedjelju u 15 sati.

S posebnim emisijama i prijenosima treninga, Le Mansa će sveukupno  na programu Eurosporta biti čak 38 sati.

Eurosport i ove godine surađuje s Tomom Kristensenom, kod poklonika utrka poznatim kao „Mr. Le Mans", čovjekom koji je u Le Mansu pobijedio čak 9 puta.  Kroz njegovu emisiju ''Kristensen Le Mans coach'' gledatelji će dobiti sve potrebne informacije o utrci i mnogo više.

24 sata Le Mansa vozi se po 85. puta i najstarija je aktivna utrka za sportske aute u enduranceu (utrkama izdržljivosti). Računa se da će pobjednik morati prijeći oko 5233 kilometra što je 384 krugova na 8466 metra dugoj stazi.

Samo su dva kandidata za sveukupnu pobjedu. Porsche i Toyota. Japanci s tri auta, Nijemci s dva. U svakom po tri vozača koji se izmjenjuju u vožnji. No, Svjetsko prvenstvo u enduranceu ima četiri kategorije, tako da ćemo vidjeti razne prototipove u borbi za najboljeg u klasi LMP2, Ferrari i Ford u borbi za prvo mjesto u klasi GTE Pro te Ferrari i Aston Martin za krunu najboljeg među GTE Am.

Eurosport će koristiti 3D tehniku da bi gledatelje uveo u samu srž utrke te da bi doživjeli 24 sata Le Mansa na dosad neviđen način.

Lotterer, Kobajaši, Sarrazin, Buemi, Davidson, Nakajima, Piquet jr., Gutierrez, Petrov, Lammers, Barichello, B.Senna, Fisichella i Lamy..bivši su vozači Formule 1, a sada ćemo ih gledati u glavnim ulogama u Le Mansu.

Porsche ima najviše pobjeda u Le Mansu, čak 18. Britanski vozači su najviše pobjeđivali i to 30 puta. Francuz Henri Pescarolo startao je čak 33 puta.

U tjednu Le Mansa, počevši od ponedjeljka, 12. lipnja, Eurosport će svaki dan imati emisije i prijenose iz Le Mansa. U srijedu i četvrtak prenose se treninzi i kvalifikacije. Vikend je pun prijenosa i emsija uz naravno izravni prijenos utrke koja počinje u subotu u 15 sati.

Utrku će iz hrvatskog studija Eurosporta pratiti komentatori Goran Dijaković, Mislav Perkušić i Igor Oslić, a stručni sukomentator će biti Martin Kodrić, trenutno najeksponiraniji hrvatski vozač. Martin vozi u Blancipain seriji i pobjeđuje sa svojom momčadi Barwell Motorsport's Lamborghini, u utrkama koje također prenosi Eurosport.

Pratite 24 sata Le Mansa na Eurosportu i www.eurosportplayer.com

13.06.2017. 15:29:00
http://metro-portal.hr/24-sata-le-mansa-izravno-na-eurosportu/105536/