Metro-portal.hr

objavljeno 06.08.2020. 16:01:00
AMADEO

21. sezona Ljetne scene Amadeo

U svojoj 21. sezoni Ljetna Scena Amadeo pružit će zagrebačkoj i inozemnoj publici vrhunski glazbeni program u kojem će sudjelovati brojna umjetnička imena

Još jedna godina
Još jedna godina (Arhiva)

Ovogodišnji program Ljetne scene Amadeo održat će se u prostoru atrija Galerije Klovićevi dvori, od 18. kolovoza do 11. rujna 2020.

Potres koji je pogodio Zagreb 22. ožujka ove godine učinio je dugogodišnji dom Ljetne Scene Amadeo u atriju Hrvatskoga prirodoslovnog muzeja neupotrebljivim za održavanje programa. Zahvaljujući Galeriji Klovićevi Dvori omogućeno je da se ovogodišnji program održi u prostoru atrija Galerije, pa će tako i ove godine Ljetna scena Amadeo realizirati svoj program u kojem će nastupiti vrhunski hrvatski glazbeni umjetnici.

U svojoj 21. sezoni Ljetna Scena Amadeo pružit će zagrebačkoj i inozemnoj publici vrhunski glazbeni program u kojem će sudjelovati brojna umjetnička imena.

Kroz kolovoz i rujan, u sklopu programa Ljetne scene Amadeo nastupit će: kantautor Drago Mlinarec, pijanist Aljoša Jurinić, skladatelj i pijanist Matej Meštrović, pijanist Matija Dedić,  Ansambl Acoustic project, Harlequin Art Collective, grupa Duende i gosti, Borna Šercar's Jazziana Croatica, Mariachi los Caballeros, Ansambl Illyrica, Jazz orkestar hrvatske radio-televizije, glazbena družina Cinkuši te Zbor hrvatske radio-televizije.

U okviru izložbenog programa 18. rujna otvara se izložba kiparice Manuele Pauk, «Stari svijet». Jedanaesta je to izložba iz ciklusa izložbi posvećenih članici Programskog odbora Scene Amadeo, prerano preminuloj slikarici Izabeli Šimunović (1970. - 2010.), kojima  se predstavljaju likovni umjetnici čija su djela inspirirana prirodoslovnom tematikom.

S obzirom na situaciju s epidemijom COVID-19, a u svrhu zaštite posjetitelja i izvođača, Ljetna scena Amadeo strogo će se pridržavati svih smjernica i naputaka Nacionalnog stožera, što podrazumijeva osiguravanje socijalnog razmaka u gledalištu, te upotrebu dezinfekcijskih sredstava i zaštitnih pomagala. Preporuča se kupnja ulaznice online.

Prodaja ulaznica: ulaznice.hr

Više o programu na: www.scenaamadeo.hr

06.08.2020. 16:01:00
http://metro-portal.hr/21-sezona-ljetne-scene-amadeo/126706/