Metro-portal.hr

objavljeno 18.12.2009. 17:07:05
JADRANKA KOSOR:

2010. bit će još teža godina

Čeka nas i privatizacija brodogradnje, jedno od najtežih pitanja, ali vjerujem da ćemo nešto napraviti i na tom planu, kaže Kosor

(Goran Mehkek/Cropix )

Predsjednica Vlade RH Jadranka Kosor ocijenila je danas da će sljedeća godina vjerojatno biti teža od ove, ali vjeruje da će se napraviti neki koraci naprijed.

"Sljedeća godina će vjerojatno biti teža od ove, pa će vjerojatno biti teže raditi i vama i nama (vladi) i meni, ali nadam se da ćemo u konačnici krajem 2010. moći rezimirati što smo napravili. I vjerujem, uistinu sam uvjerena, da ćemo napraviti neke korake naprijed", kazala je Kosor na tradicionalnom predblagdanskom druženju s novinarima akreditiranim u vladi.

Premijerka je pritom spomenula fond za potpore gospodarstvu koji bi uskoro, kaže, trebao dobiti stvarne konture.

Svi projekti koje smo najavili se nastavljaju, rekla je Kosor, pri čemu je navela kako je gotova i analiza vezana za državnu upravu i kako će se vidjeti što se tu da učiniti, te da se radi na projektu vezanom za stanogradnju.

Čeka nas i privatizacija brodogradnje, jedno od najtežih pitanja, ali vjerujem da ćemo nešto napraviti i na tom planu, kazala je.

Premijerka je osobno zadovoljna suradnjom vlade i medija iako, napominje, nije uvijek sve bilo idealno.

Uz čestitku za Božić i Novu godinu, zaželjela je da nova godina "bude uspješna, da svi sačuvamo svoja radna mjesta".

U ime akreditiranih novinara vladi su zahvalili i čestitali blagdane Frenki Laušić iz "Slobodne Dalmacije" i Jagoda Marić iz "Novog lista".

Želimo da nas "bombardirate" sa što više informacija da možemo biti što kritičniji, rekao je Laušić, a Marić je istaknula kako novinari svakom premijeru žele da bude najbolji, a da bi to postigli, moraju ih dovesti u situaciju da ne budu zadovoljni njihovim radom. (hina/metro-portal)

18.12.2009. 17:07:05
http://metro-portal.hr/2010-bit-ce-jos-teza-godina/28879/