Metro-portal.hr

objavljeno 11.09.2020. 14:21:00
biobio

15 godina bio&bio trgovine u Ilici 70

Jedini domaći lanac koji prodaje 100% certificiranu ekološku hranu, vjerovali vi to ili ne, pa svratite u Ilicu 70 i pogledajte sami...

bio&bio u Ilici 70
bio&bio u Ilici 70 (bio&bio)

Prije petnaest godina otvorena je kultna bio&bio trgovina u Ilici, pokrećući pionirski trend kvartovske trgovine za ljubitelje zdrave hrane i ekoloških proizvoda, ali i savjeta, druženja i doživljaja.

Prema ideji vlasnika, supružnika Jadranke Boban Pejić i Zlatka Pejića, ideja o trgovini „na asfaltu" koja nudi najbolje organske i cjelovite proizvode, uz dobru atmosferu i provjerene informacije suština je onoga što bio&bio predstavlja. Jedini domaći lanac koji prodaje 100% certificiranu ekološku hranu, danas broji 16 trgovina i web shop i ima priču koja pokazuje kako strast, dosljednost i odvažnost daju rezultate.

bio&bio je brand tvrtke Biovega, a razvio se nakon niza godina edukacije i stvaranja tržišne niše ekoproizovda. U vrijeme početaka nije bilo niti publike niti proizvoda kojima bi se trgovalo - pionirski projekt podrazumijevao je krenuti od početka. Stoga je kombinacija edukacije i trgovine u korijenu ovog poslovnog koncepta, po čemu je i danas prepoznat.

Pred kraj rata, 1994. godine pokrenuli smo trgovinu na prvom katu u Ilici 72 jer je u istom prostoru postojala ustanova Makronova, gdje smo radili edukacijske programe, te prvi veganski restoran u Zagrebu. Željeli smo polaznicima naših seminara i posjetiteljima restorana omogućiti da kupe najkvalitetnije organske namirnice. Spoj edukacije i kvalitetnih informacija tj. kvaliteta usluge uz kvalitetne namirnice činio je posebnu atmosferu zbog koje su ta trgovina, kao i cijela Makronova i restoran, postali kultno mjesto gdje su se okupljali ljudi koji su željeli istražiti mogućnosti održivih stilova življenja. Stoga je bio&bio koncept nastavak ove priče", prisjećaju se Pejići.

Ideja o trgovini "na asfaltu" koja nudi najbolje organske i cjelovite proizvode uz dobar savjet i provjerenu informaciju suština je onoga što bio&bio predstavlja. Uzajamna suradnja, poštivanje prirode i briga o vlastitom zdravlju kao preduvjet zdravog okoliša od početka su u korijenu bio&bio filozofije, što sugerira i sam logotip.

Iako je prošlo puno godina od prvih početaka, trgovina u Ilici 70 još uvijek je mjesto susreta, kraćih razgovora, dragocjenih savjeta i dobre atmosfere, čemu doprinose i educirani zaposlenici.

Od samog početka poslovanja jedan je od glavnih kriterija kvalitete bio&bio trgovina 100% organska hrana. bio&bio sa svojih 16 poslovnica širom Hrvatske i web shopom, jedini je domaći lanac trgovina na čijim se policama nalazi isključivo hrana s ekološkim certifikatom.

Lijepo je vidjeti da se stari običaj zadržao. Ova trgovina nosi taj dobri i vitalni duh pionirskih početaka, odvažnosti i neizmjerne strasti da se ostvari pozitivan utjecaj u sredini u kojoj postoji i dâ najbolje od sebe. Kad smo prvi put ušli u taj prostor zatekli smo puno ostataka prijašnjeg uređenja, željeza, drveta itd. Bilo nam je jasno da ne želimo to sve samo baciti u okoliš pa smo sve iskoristili/reciklirali za uređenje trgovine. Ovaj rođendanski mjesec iskoristit ćemo za nužna poboljšanja i unaprjeđenja, ali potpis Ilice ostat će prepoznatljiv", zaključuju Pejići.

11.09.2020. 14:21:00
http://metro-portal.hr/15-godina-bio-and-bio-trgovine-u-ilici-70/127420/