Metro-portal.hr

objavljeno 22.08.2008. 17:27:27
Događaji ukratko

15.- 22. kolovoza 2008.

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Vjekoslav Skledar/CROPIX,Jure Mišković/CROPIX)

Napad na Rožića planiran u HSP-u

Miroslav Rožić, bivši član HSP-a i nezavisni gradski zastupnik prema pisanju medija treba je biti sljedeća žrtva batinaških napada. Bivši HSP-ovac Dražen Keleminec potvrdio je za Slobodnu Dalmaciju da iza napada na Rađenovića i batinaške liste na kojoj se nalazi i Rožićevo ime stoje pojedinci u zagrebačkom HSP-u. Batinanje Rađenovića naručili su HSP-ovci zaposleni na direktorskim funkcijama u Zagrebačkim cestama, kojima je on očito stao na žulj u nekim poslovima, tvrdi Keleminec.

S propovjedaonice u kampanju

Milan Bandić, zagrebački gradonačelnik, godinu dana prije lokanih izbora započeo je kampanju za novi gradonačelnički mandat. Zagrepčani, koji su ionako bili bombardirani vijestima o liku i djelu Milana Bandića, uskoro će njegove govore slušati i gledati s megaekrana koji će biti postavljeni na pet zagrebačkih glavnih trgova. Bandićev savjetnik Zdravko Čokić potvrdio je kako će uskoro Zagreb ‘ukrasiti’ sa pet velikih LED zidova, na kojem ćemo moći pratiti uživo sjednice gradskih vlasti. U međuvremenu Bandić se svojim glasačima ne libi obratiti i s propovjedaonice u crkvi, kao što je to učinio prije neki dan u zagrebačkim Remetana i Stenjevcu. 

Matura obvezna za gimnazijalce

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta napokon je donijelo Pravilnik o polaganju državne mature kojim je definirano da će obveznu državnu maturu polagati samo gimnazijalci, a učenici  strukovnih škola samo ako to žele, odnosno ako žele nastaviti školovanje i upisati studiji. Upravo nepostojanja toga pravilnika bio je glavni razlog prosvjeda učenika srednjih škola ovoga proljeća. Tada su svojim izlaskom na ulice uspjeli odgoditi polaganje državne mature za jednu godinu. Provođenje državne mature počet će u školskoj godini 2009./2010.

NeT traži nove partnere 

Većinski vlasnici kutinske Nezavisne televizije - NeT prekinuli su pregovore sa Željkom Mitrovićem, vlasnikom srbijanske postaje Pink, koja je kao strateški partner trebala ući u vlasništvo te televizijske postaje. Pregovori su prema riječima, direktor NeT-a Zvonimir Kabelka, prekinuti  zbog ‘neozbiljnosti gospodina Mitrovića u pregovorima’. Naime, Mitrović je nakon postizanja dogovora, prije više od mjesec dana, ‘postao nedostupan’, zbog čega su vlasnici NeT-a zaključili da niti nije imao ozbiljnu namjeru ući na hrvatsko medijsko tržište. Kako navode čelni ljudi NeT-a nakon prekida pregovora sa Mitrovićevem nastavit će pregovore s drugim potencijalnim strateškim partnerima. Tvrde da su im se neki već javili, te da će s njima uskoro početi pregovarati kako bi NeT s jakim partnerom spremno dočekala raspisivanje koncesije za digitalnu nacionalnu televiziju.

Ženi izvađen tumor od devet kg

Tumor težak čak 8,7 kilograma liječnici Odjela za ženske bolesti i porode odstranili su iz maternice 45-godišnjakinje s područja Karlovačke županije. Voditelj Odjela dr. Željko Štajcer rekao je da to najveći tumor s kojim su se do sada sreli u Općoj bolnici Karlovac. Zahtjevan operativni zahvat uspješno je obavio  osmeročlani medicinski tim. Prema prvim pokazateljima riječ je o dobroćudnom tumoru.    (METRO/EPEHA)

22.08.2008. 17:27:27
http://metro-portal.hr/15-1-kolovoza-2008/11006/