Metro-portal.hr

objavljeno 18.01.2010. 13:38:51
INFORMIRAJTE SE

14. Smotra Sveučilišta u Zagrebu održava se od 21. do 23. siječnja

Ove godine Smotra se održava ranije zbog rokova provođenja državne mature, lokacija je ista - Studentski centar Sveučilišta u Zagrebu

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Igor Sambolec/CROPIX)
Na 14. smotri Sveučilišta u Zagrebu koja će se održati od 21. do 23. siječnja, 33 fakulteta i akademije Sveučilišta u Zagrebu te pedesetak veleučilišta, visokih škola i ostalih sudionika iz Hrvatske i inozemstva predstavit će maturantima, budućim studentima i posjetiteljima svoje programe te uvjete upisa na fakultete i akademije.

Smotra Sveučilišta, koja se održava ranije nego prethodnih godina zbog rokova provođenja državne mature, održat će se u prostorima Studentskog centra Sveučilišta u Zagrebu.

Cilj Smotre je buduće studente informirati o studijskim programima, bolonjskom ciklusu studiranja, uvjetima smještaja tijekom studiranja, uvjetima upisa i načinima rangiranja pri upisu na fakultete i akademije te načinima korištenja rezultata državne mature koja se ove godine po prvi puta provodi u Republici Hrvatskoj.

Sveučilište je i ove godine ostvarilo vrlo dobru suradnju s ravnateljima srednjih škola u cijeloj Hrvatskoj te se očekuje da će Smotru pratiti velik broj srednjoškolaca iz Zagreba i Zagrebačke županije, ali i iz ostalih dijelova Hrvatske. Očekuje se oko 20.000 posjetitelja, kao i prethodnih godina.

Uz održavanje 14. smotre Sveučilišta u Zagrebu, i ove je godine tiskan Vodič za buduće studente u nakladi od 7500 primjeraka koji će se dijeliti posjetiteljima. Naklada od 2500 primjeraka, kao i svake godine, prosljeđuje se Hrvatskom zavodu za zapošljavanje koji će ove brošure dalje distribuirati, a Vodič će po završetku smotre biti dostupan i na internetskoj stranici.

Smotra se održava pod visokim pokroviteljstvom Vlade i Grada Zagreba. Izložbeni prostori bit će otvoreni za posjetitelje 21. i 22. siječnja od 10 do 18 sati te 23. siječnja od 9 do 15 sati, a ulaz je besplatan. (hina/metro-portal)

18.01.2010. 13:38:51
http://metro-portal.hr/14-smotra-sveucilista-u-zagrebu-odrzava-se-od-21-do-23-sijecnja/30903/