Metro-portal.hr

objavljeno 17.04.2009. 16:35:00
Međunarodni dan muzeja

14. muzejska edukativna akcija u hrvatskim muzejima

60-tak muzeja i ustanova provodi tradicionalnu edukativnu akciju za populariziranje muzeja među djecom i mladima.

14. muzejska edukativna akcija logo
14. muzejska edukativna akcija logo (mdc.hr)

U povodu Međunarodnoga dana muzeja, u šezdesetak muzeja i srodnih ustanova od 18. travnja do 18. svibnja održat će se 14. muzejska edukativna akcija koja nastoji popularizirati muzeje, ponajprije među djecom i mladima.

Hrvatski će muzealci izložbama, kreativnim radionicama, igraonicama i predavanjima obraditi temu koja ove godine nosi naziv "(U)okvir(i)", rekla je na konferenciji za novinare voditeljica i koordinatorica te akcije Željka Miklošević.

Taj okvir može biti predmet koji ukrašava i učvršćuje sliku ili pak polje nekog djelovanja (npr. povijesni okvir). Iz tog je nastala izvedenica koja će uokviriti nešto iz programa, predmet ili koncept, rekla je Željka Miklošević dodajući da u ovogodišnjoj akciji sudjeluju 61 muzej i srodna ustanova, što je dosad najviše.

U akciju je uključena i nagradna igra za posjetitelje, a završava na Dan muzeja, 18. svibnja, u Muzeju Slavonije u Osijeku, gdje će se otvoriti izložba postera sudionika akcije. Izložba će biti postavljena i u Opatiji, Splitu, Dubrovniku i Krapini te u Zagrebu.

Muzejsku edukativnu akciju organizira Sekcija za muzejsku pedagogiju i kulturnu akciju Hrvatskoga muzejskog društva, a svrha joj je promicati i popularizirati muzeje i poticati individualne posjete muzejima te stjecanje kulturnih navika. (hina/metro-portal)

17.04.2009. 16:35:00
http://metro-portal.hr/14-muzejska-edukativna-akcija-u-hrvatskim-muzejima/16734/