Metro-portal.hr

objavljeno 20.06.2011. 18:33:00
INCIDENT U RAFINERIJI

130 vatrogasaca u Sisku spriječilo katastrofu, četvorica ozlijeđena

Požar je potpuno ugašen nešto poslije 14 sati trudom 130 vatrogasaca sa šezdeset vozila

Spriječena katastrofa
Spriječena katastrofa (Youtube)

Načelnik Stožera zaštite i spašavanja grada Siska, Agan Velić, rekao je kako je požar u sisačkoj rafineriji potpuno ugašen nešto poslije 14 sati, prenosi Hina.

Od dežurnog liječnika doznaje se da su u Opću bolnicu dr. Ive Pedišića primljena četvorica vatrogasca koji su sudjelovali u gašenju požara. Dvojica su udahnula veće količine dima. Nakon promatranja jedan je pušten kući, a drugi će biti pušten uskoro, rekao je dežurni liječnik dr. Davor Jelaska.

Jedan od vatrogasaca trenutačno je na internom odjelu bolnice jer je zbog vrućine kolabirao, a nakon infuzije bit će pušten kući. Četvrti vatrogasac ima opekline prvoga i drugog stupnja, što je teža ozljeda, no opseg opeklina je takav, dodao je dr. Jelaska, da ne ugrožava život stradalom vatrogascu.

Više od 130 vatrogasaca i šezdeset vozila gasilo je požar koji je mogao ugroziti objekte sa spremnicima, a samim tim i rafineriju te cijeli Sisak, rekao je ravnatelj DUZS-a Damir Trut.

U gašenje požara uključili su se vatrogasci profesionalnih postrojba s područja Sisačko-moslavačke županije, vatrogasci s područja grada Zagreba i Zagrebačke županije te dobrovoljna vatrogasna društva, kazao je predsjednik sisačko-moslavačke županijske Vatrogasne zajednice i zapovjednik vatrogasnih postrojba Mijo Brlečić.

Iz MOL Grupe su priopćili kako je ta grupa "duboko zabrinuta zbog incidenta u rafineriji u Sisku i ozlijeđenih vatrogasaca", te da je da je i viši potpredsjednik MOL Grupe, zadužen za preradu i marketing, Béla Kelemen danas posjetio rafineriju u Sisku kako bi pružio podršku kriznom upravljačkom timu.

20.06.2011. 18:33:00
http://metro-portal.hr/130-vatrogasaca-u-sisku-sprijecilo-katastrofu-cetvorica-ozlijedjena/60380/