Metro-portal.hr

objavljeno 18.03.2018. 20:01:00
SAVJETI :)

12 načina kako se oporaviti od emotivne boli

Željeli bi podijeliti s vama 12 načina ili prijedloga/sugestija kako se oporaviti od te boli. Možda vam pomogne da nastavite živjeti svoj život u harmoniji i miru

I muškarce boli, zar ne?
I muškarce boli, zar ne? (Arhiva)

Svaka bol, bila ona emotivna, fizička ili psihička/mentalna, sadrži poruku. Informacije unutar poruke vezane su uz naš život i nerijetko su izuzetno specifične, ali najčešće je riječ o jednoj od ove dvije kategorije: 'Bili bi više živi da ovo radimo češće' ili 'Život bi bio ljepši da manje radimo ovo'.

Jeste li primijetili kako nas plaši emotivna bol? Kako bi učinili sve u našoj moći da je se oslobodimo? Nitko je ne želi. Svi je se hoćemo riješiti. Pokušavamo sakriti našu bol i pobjeći od nje no, ironija je u tome što se više trudimo pobjeći od nje ili joj se oduprijeti ona postaje intenzivnija te se duže zadržava u nama.

Svi imamo uspone i padove. Osjećamo bol s vremena na vrijeme. To ne znači da s nama nešto nije u redu. Ne znači da smo radi toga oštećeni ili defektni'. Baš naprotiv. Samo nam pokazuje da smo ljudi koji imaju osjećaje.

Željeli bi podijeliti s vama 12 načina ili prijedloga/sugestija kako se oporaviti od te boli. Možda vam pomogne da nastavite živjeti svoj život u harmoniji i miru te uživati u stvarima koje volite raditi.

1. Prihvatimo dostojanstveno sve što je pred nama

Otpustite osjećaje bijesa i ljutnje te raznih gađenja i frustracija koje možda imate prema sebi, vašoj emotivnoj boli, vašoj trenutnoj stvarnosti. Ne odupirite se ničemu.

Prihvatite dostojanstveno sve što je pred vama. Predajte se tome. Prihvatite to što radite. Sve vaše misli, osjećaji, frustracije. Prihvatite vašu bol kao da ste je odabrali svjesno.

Svih 12 savjeta pročitajte na portalu Gentleman.hr

18.03.2018. 20:01:00
http://metro-portal.hr/12-nacina-kako-se-oporaviti-od-emotivne-boli/110954/