Metro-portal.hr

objavljeno 12.04.2018. 15:31:00
NAJAVE

11. Festival dječje knjige u CeKaTe-u

Ove godine u sklopu Festivala po prvi put je raspisan natječaj za dječje literarne radove pod nazivom „Knjiga nije hrana, ali je poslastica"

Dođite na Festival dječje knjige
Dođite na Festival dječje knjige (CeKaTe)

Ovogodišnji Festival dječje knjige otvara se književno-scenskim program za najmlađe pod nazivom Uberi priču u Parku Stara Trešnjevka, 17. travnja s početkom u 11 sati. Svako dijete koje bude prisutno dobit će za dar ukoričenu slikovnicu „ubranu" sa stabla. Berba slikovnica autorski je projekt Sanje Lovrenčić i realizira se u suradnji s izdavačkom kućom Mala zvona.

Na drugom susretu, 19. travnja, gostuju Ana Đokić sa slikovnicom Baobab i Mala Kibibi, a 24. travnja Hana Lukas Midžić sa Zemljom zmajeva. Na sljedećem susretu, 26. travnja sudjeluje Hrvatski savez gluhoslijepih osoba DODIR.

Pridružujemo se i nacionalnoj kampanji ČITAJ MI! i čitamo zajedno 3. svibnja s Kristinom Čunović, a 8. svibnja, u suradnji s Konfucijevim institutom, predstavljamo kinesku književnost za djecu . Potom slijede gostovanja Sanje Pilić 10. svibnja i Sanje Polak 15. svibnja te dobitnika ovogodišnje nagrade Grigor Vitez 17. svibnja.

U suradnji sa Zagreb Book Festivalom iz Danske stižu 23. svibnja, pisci Morten Dürr  i Lars Horneman koji će predstaviti knjigu Zenobija. Na Zagreb Book Festivalu bit će prikazana predstavu „Susret starih prijatelja" koju će 24. svibnja izvesti kazališna grupa iz Matoševa Tovarnika.

Ove godine u sklopu Festivala po prvi put je raspisan natječaj za dječje literarne radove pod nazivom „Knjiga nije hrana, ali je poslastica". Rok za prijavu je trajao od 15. ožujka do 15. travnja, a natječaj je namijenjen djeci od 8-16 godina starosti. Završni susret i zatvaranje Festivala je 25. svibnja kada će biti proglašeni pobjednici Natječaja i uručene nagrade.

Cijeli svijet u proljeće slavi knjigu i rođendan velikog dječjeg pisca H.C. Andersena. Centar za kulturu Trešnjevka jedanaestu godinu uzastopce organizira Festival dječje knjige. Manifestacija je to koja se s nestrpljenjem očekuje a tijekom godina postala ja mjesto susreta škola, knjižnica, književnih udruga, inicijativa i sl. Kroz niz književnih događanja visoke umjetničke i kulturne razine Festival upućuje djecu u jedan poseban svijet koji se samo čitanjem može iskusiti.

Kao i prijašnjih godina, organizator poziva sve zaljubljenike pisane riječi da tijekom travnja i svibnja doniraju knjige za djecu Gunje koja je teško stradala u poplavi. Također se prikupljaju i knjige za mališane Matoševa Tovarnika. Prikupljene knjige će biti darovane tamošnjim zaljubljenicima u čitanje.

12.04.2018. 15:31:00
http://metro-portal.hr/11-festival-djecje-knjige-u-cekate-u/111475/