Metro-portal.hr

objavljeno 17.07.2008. 19:30:36
Događaji ukratko

11.-17. srpnja 2008.

Fotografija vijesti

Nema više reklama

Nakon brojnih medijskih napisa o sukobu interesa Dijane Čuljak-Šelebaj i prikrivenom reklamiranju Gorana Milića, glavni ravnatelj HRT-a Vanja Sutlić još je jednom ‘lupio šakom o stol’. Sve je djelatnike upozorio da ne smiju snimati reklame, te je ukinuo sva dosad izdana odobrenja. Mediji su se već raspisali da će tako Nikolina Pišek i druga zaštitna lica HTV-a ostati bez podebljih honorara.

Spužva srušila helikopter

Neovlaštena ugradnja spužve prilikom preinake vojnog helikoptera Mi 8 MTV u tzv. ‘salonsku’ ili VIP varijantu, glavni je razlog pada tog helikoptera 9. srpnja prošle godine u Vukovaru kada su poginule tri osobe, izvijestilo je Povjerenstvo nakon godinu dana istrage. Ministar obrane Branko Vukelić priznao je da su i državni dužnosnici njime letjeli, pa su i oni mogli stradati.

Sabornici kao kolumnisti

Saborski zastupnici odradili su još jednu ‘sezonu proljeće-ljeto’ i otišli na zasluženi godišnji odmor u trajanju od dva i pol mjeseca. Obični smrtnici koji nemaju privilegiranu mirovinu, čiji godišnji odmori traju svega dva-tri tjedna, te čije su plaće dva-tri puta niže, sve češće prozivaju zastupnike za nerad. Slikoviti predsjednik Sabora Luka Bebić branio je svoje kolege rekavši: - To bi bilo isto kao da ja kažem da je neka voditeljica napravila prilog na TV-u koji je trajao minutu, da je to učinila 20 puta u mjesec dana, a za to dobila plaću za cijeli mjesec. Pohvalio se i time što su u 53 radna dana zasjedali na četiri redovne i jednoj izvanrednoj sjednici, raspravili 214 točaka i usvojili 108 zakona, od kojih se 72 usklađuju sa zakonodavstvom EU. Vrijeme će pokazati jesu li građani zadovoljni tim objašnjenjem.

Radnici, vratite lovu

Dogodio se i taj presedan - radnici moraju vratiti plaće poslodavcu. Većina od šezdesetak bivših zaposlenika tvrtke ‘Varaždinka-vino-sokovi’ neugodno je bila iznenađena kada su im pristigla rješenja Vrhovnog suda po kojima moraju vratiti plaće koje su im bile isplaćivane tijekom 2000., 2001. i 2002. godine u ukupnom iznosu od 1,8 milijuna kuna. To znači da će svaki od njih morati vratiti oko 30.000 kuna. Dok bivši poslodavci trljaju ruke, pogođeni radnici koji dijele uobičajenu sudbinu hrvatskih građana (školovanje djece, krediti, borba za staž) jasno poručuju: - Nema šanse!

Seksualno odgovorni turisti

Dubrovačke ljekarne u prvoj polovici srpnja imaju povećanu potražnju svih vrsta pomoćnih sredstava za postizanje erekcije, ali i kontracepcijskih pilula, kondoma i testova za trudnoću, objavila je Slobodna Dalmacija. Godišnji odmori dakako služe za odmor, relaksaciju i ‘punjenje baterija’, no u svakom slučaju dobro je znati kako su strani turisti seksualno odgovorni. Na taj način možda pripomognu podizanju svijesti o prakticiranju zaštićenog spolnog odnosa i u Hrvatskoj, u kojoj i dan-danas, u 21. stoljeću, postoje snažni otpori uporabi kondoma. No razigrani turisti pograbili su i gotovo sve vibrirajuće stimulativne prstene. Nekima će ovo ljeto u Dalmaciji biti još vruće.         (DM)

17.07.2008. 19:30:36
http://metro-portal.hr/11-17-srpnja-2008/9960/