Metro-portal.hr

objavljeno 01.10.2010. 16:06:22
CHEVROLET FASHION CATWALK

100 godina mode i automobilskog dizajna

Chevrolet Europe priredio je u Parizu ekskluzivno događanje kojim je proslavio kreativnost i inspiraciju koju daju umjetnosti

Fotografija vijesti

Tijekom gala-večeri prigodno nazvane Chevrolet Fashion Catwalk održane u prekrasnom ambijentu Théâtre du Merveilleuxa u Pavillons de Bercyju, Chevrolet je odao počast talentima u usponu kao i ikonama revolucionarnog stila i neiscrpne mašte.

U čast tradiciji "Les Belles Elégantes", gala-večer bila je kombinacija visoke mode, legendarnih Chevroleta i, naravno, pasa kao pomoćnih modela na modnoj pisti u stilu prošlih vremena. Grand Couturier Frank Sorbier predstavio je neke modele iz svojih prošlih i suvremenih kolekcija kako bi odao dužno poštovanje Chevroletovim najpoznatijim automobilima i ključnim modelima iz više nego bogate stogodišnje povijesti ovog branda. Riječ je o četiri modela: Chevrolet Tourer iz 1928., Bel Air iz 1957. te Corvette Stingray iz 1963. s podijeljenim stražnjim vjetrobranskim staklom i legendarni Camaro „Bumblebee" iz 1976. koji je stekao kultni status. Automobili su predstavljeni na posebno uređenoj modnoj pisti prije nego su iz njih izašli putnici obučeni od glave do pete u Sorbiera, zajedno sa svojim psećim prijateljima.

Vrhunac modne revije bila je svjetska premijera Chevroletovog sedmerosjeda Orlando, zajedno sa Sorbierovim ekskluzivnim Orlando modelima (službeno ime kolekcije je Orlando centenaire Chevrolet Mondial de l'Automobile). Svaki od sedam članova obitelji nosio je jedinstvenu kombinaciju temeljenu na ženskom baloneru s remenom u struku od vunenog satena i svile sa srebrnim printom i teksturom sa srebrnim pigmentima.

U čast Chevroletove velike obljetnice - stogodišnjice postojanja koja će se obilježiti 2011., izloženi su najznačajniji modeli iz najvažnijih razdoblja u povijesti ovog branda. Prikazana su četiri Chevroletova legendarna automobila, koji datiraju iz vremena od 1928. do 1976. Izložena su i četiri posebno dizajnirana Chevrolet Sparka - od WTCC modela koji je pobijedio na natječaju „Mladi?Kreativni?Chevrolet!" do posve funkcionalnog Sparka koji je istovremeno i DJ pult - koji pozivaju goste modne revije da razmisle o budućnosti automobila i njihovom potencijalu.

Među zvijezdama večeri bili su pobjednici ovogodišnjeg natjecanja „Mladi?Kreativni? Chevrolet!" koji postoji od 2007. godine kao europsko natjecanje za studente primijenjenih umjetnosti. Svečanost dodjele nagrada posvećena je pobjednicima u kategorijama mode, glazbe, fotografije, videa i vizualnih umjetnosti koji su se izdvojili u vrlo oštroj konkurenciji 135 škola primijenjene umjetnosti iz 20 europskih zemalja. Nagrade je svakom pobjedniku uručio predsjednik i izvršni direktor Chevrolet Europe Wayne Brannon, i to ispred međunarodnog žirija. Trojac s Akademije dramskih umjetnosti u Zagrebu, Davor Konjikušić, Gašper Milkovič Biloslav i Neven Petrović, osvojio je treće mjesto u kategoriji video. Svečanost je upotpunjena najavom početka novog izdanja natječaja „Mladi.Kreativni.Chevrolet!" koji poziva mlade umjetnike da odgovore na kreativne zadatke, a oni se ove godine vrte oko Chevroletove stogodišnjice postojanja.

01.10.2010. 16:06:22
http://metro-portal.hr/100-godina-mode-i-automobilskog-dizajna/49064/