Metro-portal.hr

objavljeno 26.12.2011. 14:02:00
PREKRIŽITI...

10 novogodišnjih odluka koje ne biste trebali donijeti

Prije nego što napravite popis novogodišnjih odluka, vodite računa o tome jesu li moguće, da ne bi neke od njih propale i prije nego što ste ih pokušali realizirati.

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Dreamstime)

Neke novogodišnje odluke se krše prije nego što na kalendaru prekrižite 1. veljače, a neke nikada i ne dođu na red. Kako vam se to ne bi događalo, pogledajte koju je kompilaciju nepotrebnih novogodišnjih odluka sastavio portal B92.net. To su odluke koje treba izbjegavati, pročitajte zašto:

1. Pronaći ljubav

Iako bi bilo lijepo zaljubiti se, život i sudbina (ako u nju vjerujete) nekada imaju sasvim drugačije planove za vas. Umjesto da odlučite krenuti u potragu za ljubavlju, čvrsto odlučite da ćete učiniti sve da vlastiti život učinite bogatijim i više se družite. Što više budete izlazili u novoj godini, to ćete imati više šanse da sretnete „pravu osobu".

2. Izgubiti pet kilograma

Taj „višak" koji imate možda se i ne primjećuje toliko koliko vi mislite. Uostalom, možda gubljenjem kilograma nećete postići ni bolji izgled ni bolje zdravlje. Odluka koju trebate donijet jest da ćete zdravije jesti i više vježbati, a ako pritom kilogrami odu, odlično!

3. Ne obraćati pažnju na (popuniti praznu crtu)

Bilo da je riječ o staroj ljubavi, lošoj navici ili hrani, time što ćete sebi „zabraniti" interes za njih, nećete postići ništa konkretno. Razmišljajte pozitivno i odredite stvari koje želite i trebate raditi, a opsesija će s vremenom nestati.

4. Dobiti bebu

Ne može svako dobiti bebu baš onda kada poželi, a stavljanjem ove stavke na listu prioriteta, samo ćete sebi otežati postizanje tog cilja. Donesite odluku da će vam beba biti u planu i da ćete produzimati konkretne korake koji bi trebali voditi prema tom cilju. Nemojte očekivati da ćete uspjeti čim odlučite i  živcirati se ako vam to ne polazi za rukom, jer poznato je da stres može otežati začeće.

5. Dati otkaz

Ako mrzite svoj posao, fokusirajte se samo na pozitivno koje možete izvući iz onoga što trenutno imate - dobre kontakte, preporuke, učenje nečeg novog i drugačijeg što do sada niste isprobali. Vjerujte da ovakvo vrijeme (u gospodarskom smislu) nije dobro za takve poteze.

6. Uvjeriti partnera da se trebate vjenčati

Možda nekim ljudima treba nešto više vremena da se odluče za takav korak, ali ako već duže vrijeme ne uspijevate voljenu osobu „natjerati" na brak, možda ona i nije prava za vas.

7. Raskinuti

Dobro razmislite o svojim potezima. Možda trenutnoj vezi samo treba osvježenje? Također, nije pametno raskidati ako već nemate neku „alternativu".

8. Bolje se slagati s (popuniti praznu liniju)

To je ista odluka kao i ona o gubljenju kilograma. Ona zahtjeva ozbiljne pripreme i odlučnost i nije dovoljno da se zaustavljate samo na riječima. Zacrtajte si nekoliko poteza koji vas mogu približiti toj osobi.

9. Buditi se 30 minuta ranije

Ako nikada niste ustajali rano, i pet minuta vam može biti mnogo za početak. Postupno uvodite nove rutine u život.

10. Dobiti na lutriji

Vjerojatno i sami uviđate da ovo nije nikakva odluka. Zasučite rukave i sami zaradite novac.

26.12.2011. 14:02:00
http://metro-portal.hr/10-novogodisnjih-odluka-koje-ne-biste-trebali-donijeti/66710/