Metro-portal.hr

objavljeno 08.07.2013. 10:03:00
LOOL

10 najšašavijih make-upova Johhnyja Deppa

Iako je gotovo pola glumačkog staža proveo ispod debelih naslaga šminke, to ga nije spriječilo da pokaže kako je dobar glumac. Mi smo napravili rezime njegovih najupečatljivijih make-up ostvarenja

Johhny Depp kao Ludi šeširdžija
Johhny Depp kao Ludi šeširdžija (Arhiva)

Vjerojatno ne postoji glumac u povijesti filma koji je proveo toliko mnogo vremena i pod tako debelim naslagama šminke ispred kamere kao što je Johnny Depp.

U filmu „Usamljeni osvetnik" upravo ga imamo prilike gledati kao Indijanca Tonta čije je lice zahtijevalo ozbiljan tretman šminkera, no neznatan u odnosu na silikonsku masku ostarjelog Tonta ispod koje ipak uspijevamo razaznati makar Deppov karakterističan obješenjački pogled.

Najzaslužniji za ovaj make-up poduhvat je Deppov stalni make-up artist Joel Harlow s kojim surađuje od drugih „Pirata s Kariba" i gotovo ga se može smatrati njegovim osobnim šminkerom.

No, osim zbog „Pirata", Deppova je karijera velikim dijelom protekla pod maštovitim šminkerskim kreacijama zahvaljujući suradnji s Timom Burtonom pa je na listi čak šest filmova Tima Burtona.

Nekima će prvo pasti na pamet punkerski styling „Edvarda Škarorukog", drugima infantilni imidž Willyja Wonke iz filma „Charlie i tvornica čokolade", a trećima bogato mejkapistički stiliziran Mad Hatter iz „Alise u zemlji čudesa", no vrhunac je ipak nenadmašni lik Jacka Sparrowa i njegov duhovit styling i make-up.

Cijeli tekst možete pročitati OVDJE.

08.07.2013. 10:03:00
http://metro-portal.hr/10-najsasavijih-make-upova-johhnyja-deppa/79158/