Metro-portal.hr

objavljeno 03.09.2012. 14:05:00
PANIKA NA KOTAČIMA

10 najčešćih prigovora na žensku vožnju

Nova studija pokazala je kako se svaki treći muškarac ne osjeća sigurno kada je njegova partnerica za volanom

Kako žene voze
Kako žene voze (Shutterstock)

Glasnogovornik kompanije OnePoll.com, koja je provela istraživanje na 3000 muškaraca objašnjava: "Većina ih misli kako su bolji vozači od žena. Vjeruju kako se mogu bolje koncentrirati, procijeniti situaciju na cesti i generalno imati bolje reakcije. Svaki peti ispitanik čak je izjavio da se ne može opustiti kada žena vozi."

Studija je također pokazala da svaki peti par ulazi u svađu zbog vozačkih vještina, ili nedostatka istih. Muškarci uglavnom prigovaraju ženama na to kako ih lako ometaju djeca, drugi vozači i prizori uz cestu.

Tvrdnja da se žene ne mogu koncentrirati dovoljno kad su iza volana ima neke osnove. Naime, istraživanje provedeno prošli mjesec pokazalo je kako žene imaju veći postotak sudara prilikom zaobilaženja vozila. "Žene imaju više nesreća pri manjim brzinama, kada su automobili na manjoj udaljenosti, dok muškarci pri većim brzinama, kada je lako izgubiti kontrolu. Muškarci vože brže i agresivnije od žena, dok je žene lako omesti kad su za volanom", objašnjava direktor kompanije Diamond, koja je provela studiju.

Evo kojih su 10 najčešćih prigovora na žensku vožnju:

1. Nedostatak koncentracije

2. Prekasno kočenje

3. Naglo dodavanje gasa

4. Hvatanje svake rupe na cesti

5. Držanje premale udaljenost s vozilom ispred

6. Naglo kočenje

7. Igranje s radijom

8. Sporo reagiranje

9. Prebrza vožnja

10. Strah od preticanja

03.09.2012. 14:05:00
http://metro-portal.hr/10-najcescih-prigovora-na-zensku-voznju/44794/