Metro-portal.hr

objavljeno 12.11.2012. 20:00:00
ZANIMLJIVOSTI

10 činjenica o ženskim grudima

Saznajte koju veličinu nosi žena s najvećim i najtežim prirodnim grudima na svijetu

Grudi su predmet stalnog interesa muškaraca
Grudi su predmet stalnog interesa muškaraca (Shutterstock)

1. Žene mogu postići orgazam stimulacijom bradavica, tvrde Marshall Miller i Dorian Solot u knjizi ' I Love Female Orgasm: An Extraordinary Orgasm Guide'. Polaganim pa sve bržim maženjem i ljubljenjem grudi oko 1% žena može doći do vrhunca.

2. Ogromne grudi službeno teže 1,5 kilograma (svaka). Rastu zbog hormonalnog poremećaja, a ukoliko se ne mogu staviti pod kontrolu lijekovima pomaže samo operacija.

>> 8 zanimljivih činjenica o vagini

3. Pojedine žene (i muškarci) imaju tri ili više bradavica. Malformacija poznata kao politelija, najčešće se javlja ispod samih grudi ili oko pazuha. Nisu bolne, a na prvi pogled mogu izgledati kao madeži. Polimastija je pak višak dojki.

4. Muškarci koji misle da su djevojkama bradavice tvrde samo kad su uzbuđene nisu u pravu. Bradavice su vrlo osjetljive na dodir i temperaturu pa se stvrdnuti mogu zbog hladnoće ili uske odjeće.

5. Najveće grudi u Europi imaju Engleskinje, a slijede ih Dankinje i Nizozemke. Svaka druga Engleskinja navodi da nosi veličinu D.

6. Povećanje grudi najtraženija je plastična operacija na svijetu. Slijede liposukcija i korekcija ušiju.

>>Zanimljive seksi činjenice iz cijelog svijeta

7. Najveće prirodne grudi na svijetu ima Amerikanka Annie Hawkins-Turner (u porno svijetu poznata i kao Norma Stitz). Prema Guinnessovoj knjizi rekorda svaka dojka Kraljice grudi teži 12,6 kilograma. Nosi veličinu 140 Z čime je ujedno vlasnica najvećeg grudnjaka na svijetu.

8. Najveće umjetne grudi ima brazilska pjevačica i glumica Sheyla Hershey. Nakon devet operacija došla je do veličine 75 J, a najavila je da još ne namjerava stati.

9. Bolovi u grudima mogu upućivati na probleme sa srcem, vratnom kralježnicom, rebrima te na razne upale ili manjak vitamina. Ukoliko se peckanje i zatezanje pojavljuje neovisno o menstruaciji potrebno je potražiti pomoć liječnika.

10. Većina žena nosi pogrešan grudnjak što dovodi do bolova u leđima i samim grudima.

12.11.2012. 20:00:00
http://metro-portal.hr/10-cinjenica-o-zenskim-grudima/47200/