Metro-portal.hr

objavljeno 25.10.2011. 10:54:00
ŽIVOTNA MUDROST

10 bakinih savjeta o tome kako biti prava žena

Na prvi pogled zastarjeli, savjeti iz 20. stoljeća itekako su primjenjivi u 21. stoljeću. Donosimo vam nekoliko savjeta žena koje su u potpunosti iskusile život

Fotografija vijesti

Unatoč tomu da su naše bake odrasle u vremenu kad je feminizam bio još u povojima, a radio i televizija luksuz koji su tek oni bogatiji mogli priuštiti, to nipošto ne znači da nisu prepune odličnih životnih savjeta koji se itekako mogu primijeniti i na današnje vrijeme Facebooka, gadgeta i brzog života. Donosimo vam nekoliko bezvremenskih i kvalitetnih savjeta iz 20. stoljeća koji će vam pomoći da budete uspješnija žena u 21. stoljeću.

1. Muškarac i žena trebaju se vjenčati, ali i živiti odvojeno dok ne osnuju obitelj

Svaka žena treba svoj privatni prostor i mjesto na kojem može u miru odahnuti nakon napornog dana. S druge strane, što je još važnije, muškarac mora ovo vrijeme iskoristiti da se nauči brinuti o sebi. Tek kad nauči koliko je teško svaki dan kuhati, pospremati i prati svoje rublje, znat će istinski cijeniti kad mu jednog dana budete to radili vi.

 

2. Ukoliko kupjući odjeću pronađete onaj rijetki, nevjerojatni odjevni predmet koji vam stoji kao da je krojen za vašu liniju, kupite ga u barem četiri različite nijanse

U tom će vam se trenutku možda činiti da vam ne treba toliko odjeće ili da ste potrošili previše novaca, ali vjerujte, neće vam biti žao niti jedne jedine kune kad shvatite da izgledate bolje od bilo koje žene u prostoriji. Što je najbolje, s nekoliko različitih boja i kombinacija, svaki dan možete izgledati fenomenalno.

3. Zabavljajte se, pušite cigarete i uživajte u ekstravagantnim koktelima dok ste mlade. Ipak, jednom kad napunite 35, odbacite sve te loše navike i ne žalite ni za čim

Sasvim je u redu iskusiti život u potpunosti dok ste mladi i ne dopustite da vam itko tvrdi drukčije. Ipak, prije ili poslije morate se skrasiti i odrasti. Vaša jetra, pluća i koža na licu i tijelu će vam biti itekako zahvalni.

4. Okosnica vaše večere treba biti sezonsko povrće kuhano na pari

Jedenje sezonskog povrća svaki dan ima iznimno blagotvoran učinak na vaš izgled i zdravlje. Beta karoten i antioksidansi su vaš najbolji prijatelj, a zdrava prehrana učinit će vam tranziciju u zrele godine gotovo neprimjetnom.

5. Vježbajte svaki dan - to je jedini način da očuvate svoj razum i figuru

Nemojte zapuštati svoju figuru, ona je vrlo važan dio vaše ljepote i ženstvenosti. Nemojte se debljati i pokušavajte hodati barem 6 kilometara svako jutro. Istovremeno, prestanite se nervirati oko malih nedostataka na tijelu koje vam je Bog dao i koje ne možete promijeniti. Pjegice na licu i kvrgav nos dio su vašeg šarma, a ne nešto što vas čini manje lijepima.

6. Žene vole makeup s razlogom - naglašava vaše lijepe linije i šalje snažnu podsvjesnu poruku muškarcima

Kad su žene zdrave, njihovi obrazi i usne rumene se od svježine. Po prirodi stvari, neke žene, ma koliko zdrave bile, nikad neće prirodno postići takvo rumenilo i trebaju diskretnu pomoć kvalitetnog makeupa. Znamo da to neće zvučati osviješteno vama modernim čitateljicama, ali to je vjerni dio ženinog arsenala, a željele vi to priznati ili ne, čim izađete iz svog stana krećete u rat, pa makar išle samo do trgovine. Žene koje razumiju kakva moć leži u ovome istinske su feministice.

7. Ne štedite na proizvodima za njegu kože

Perite svoje lice svaku večer. Nanesite kvalitetnu kremu ispod vaših očiju prije nego odete spavati. Nosite ljeti kremu protiv sunca, pa makar idete vani baciti smeće. Zubni konac vaš je najbolji prijatelj.

8. Ostanite prijatelji sa svim svojim bivšima

Vjerovali ili ne, bivši vam ljubavnici mogu biti najvjerniji prijatelji koje ćete imati u životu. Samo zbog toga što niste funkcionirali kao ljubavni par ne znači da i dalje niste dvije iznimno kompatibilne osobe koje jako dobro razumiju jedna drugu. Štoviše, možda će upravo prijateljstvo biti odnos u kojem će vaša povezanost moći ostvariti svoj puni potencijal.

9. Ne zaboravite se smijati

Posvađajte se s ljudima koje volite kad situacija to zahtijeva i recite im sve što želite, izbacite to iz sebe. Kad završite, zatražite oprost i razumijevanje te isto ponudite zauzvrat. Nakon toga se slobodno opet smijte.

10. Ostarite dostojanstveno

Jedina stvar gora od ružnog starenja jest ono koje nije dostojanstveno. Starenje nipošto ne znači gubitak svega onoga što vas je nekoć činilo atraktivnom ženom, budući da je sasvim moguće izgledati fenomenalno i sa sedamdeset, ukoliko pazite na prehranu i redovito vježbate. S druge strane, panično izbjegavanje starosti i starenja pomoću ekstremnih zahvata potpuno je promašena taktika i dugoročno je gubitak novaca i vremena.

25.10.2011. 10:54:00
http://metro-portal.hr/10-bakinih-savjeta-o-tome-kako-biti-prava-zena/64782/