« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 13 dana i 10 sati
SAVJETI

Što ne bi smjeli jesti zbog zdravlja srca

Tri namirnice koje trebamo izbjegavati ako želimo ravniji trbuh i dobro zdravlje srca

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Arhiva)
Više o

hrana

,

zdravlje

,

srce

Mnoge od najukusnijih namirnica su ujedno i najgore za naše tijelo. Liječnica obiteljske medicine, dr. Sarah Bonza, izdvojila je namirnice koje trebamo izbjegavati ako želimo ravniji trbuh i dobro zdravlje srca.

Čips i druge slane grickalice - iako su ove primamljive grickalice hrskave i ukusne, mogu predstavljati značajne rizike za zdravlje srca, tvrdi liječnica. "Prirodno bogate natrijem i pripremljene s nezdravim masnoćama, ove grickalice mogu dovesti do povećanja krvnog tlaka i kolesterola", upozorila je. Štoviše, grickanje često dovodi do prekomjerne konzumacije, pridonoseći pretilosti i kardiovaskularnim problemima.

Instant rezanci - unatoč svojoj praktičnosti, instant rezanci daleko su od opcija koje su zdrave za srce. Dr. Bonza upozorava na njihovu konzumaciju, navodeći visok sadržaj natrija i zasićenih masnoća kao glavne probleme. "Nutritivno su siromašni, ali visokokalorični, što može dovesti do debljanja", kaže liječnica. Redovita konzumacija prerađenih rezanaca s vremenom povećava rizik od hipertenzije i srčanih bolesti.

Suhomesnati proizvodi - suhomesnati i prerađeni proizvodi poput hrenovki, kobasica i salama mogu biti ukusni, ali dr. Bonza upozorava da loše utječu na zdravlje srca. "Prerađeno meso, koje sadrži natrij i konzervanse poput nitrata, povezano je s hipertenzijom i većom učestalošću srčanih bolesti", rekla je za SheFinds. Osim toga, visok sadržaj kalorija i masti može pridonijeti debljanju.

Ukratko, zdravlje je najvažnija stvar!

06.05.2024. 10:29:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh