« Rukomet
objavljeno prije 16 godina

Ivano Balić potpisao za RK Zagreb CO

Potpisan četverogodišnji ugovor

Nova pojačanja RK Zagreb CO na potpisivanju ugovora
Nova pojačanja RK Zagreb CO na potpisivanju ugovora (Boris Kovačev/CROPIX)
Više o

Ivano Balić

,

Zagreb CO

,

Tonči Valčić

,

Ognjen Backović

,

Marin Šego

Ponajbolji rukometaš svijeta Ivano Balić od danas je i službeno član hrvatskog prvaka Zagreb Croatia osiguranja u kojem će nositi broj 34.

Balić (29) je u zagrebačkome hotelu Panorama potpisao četverogodišnji ugovor sa hrvatskim prvakom, nakon što je dobio ispisnicu od španjolskog sastava Portland San Antonio u kojem je proveo četiri sezone. U Pamplonu je Balić iz Metkovića otišao nakon osvajanja zlata na OI u Ateni 2004.

"Bile su to lijepe četiri godine u Španjolskoj gdje sam igrački i osobno odrastao, a Portland SA mi nije radio nikakve probleme glede prelaska u Zagreb. U zadnjih pet mjeseci, otkad se rodila ideja o prelasku u Zagreb, bilo je dosta neizvjesnosti, a sada sam ovim potpisom potpuno miran dan prije odlaska na Olimpijske igre u Peking, gdje ćemo napadati zlato. Ja i moji suigrači pritom nemamo pritisak, previše smo iskusni i znamo da nas ništa ne može iznenaditi. Sve protivnike poznajemo jako dobro i možda će jedini problem biti što neke utakmice igramo ujutro", kazao je Balić, koji će na otvaranju Igara, kao prvi rukometaš u povijesti, nositi hrvatsku zastavu.

PojačanjaUz Balića, hrvatski prvak Zagreb CO se za novu sezonu pojačao i sa Tončijem Valčićem iz Ademar Leona, Ognjenom Backovićem i vratarem PIPA IPC Marinom Šegom, a izbornik hrvatske rukometne reprezentacije i trener Zagreb CO-a Lino Ćervar nije krio zadovoljstvo.

"Sretan sam što dovodimo našu rukometnu djecu kući, u domovinu gdje će biti uzori svim dječacima koji žele igrati rukomet. Naš ambiciozni projekt povratka naših najboljih igrača započeo je lani sa Igorom Voriem i Mirzom Džombom, sada dovodimo Ivana Balića i Valčića, a sljedeće godine želimo vratiti i Peru Metličića. Ipak, naš projekt neće uspjeti bez izgradnje rukometnog doma, ne možemo na livadi odgajati nove Baliće i Metličiće", kazao je Ćervar, koji je najavio pohod na treće hrvatsko rukometno olimpijsko zlato.

Potpisivanju ugovora nazočili su ministar financija Ivan Šuker i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, koji je, uz gradnju dvorane Arene za Svjetsko prvenstvo, najavio za jesen i početak radova na Domu rukometa u Zagrebu.

Hrvatska rukometna reprezentacija putuje u Peking u subotu, 2. kolovoza u 16.50 sati, a prvu utakmicu na olimpijskom turniru sa Španjolskom igraju u nedjelju, 10. kolovoza. (HINA)

01.08.2008. 18:40:06
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh