« Hi-tech
objavljeno prije 11 dana i 1 sat
HUAWEI

Evolucija mobilne fotografije

Globalna izložba HUAWEI XMAGE prikazuje desetljeće evolucije mobilne fotografije

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Huawei)
Više o

Huawei XMAGE

Huawei je 8. svibnja u kulturnoj četvrti Alserkal Avenue u Dubaiju, svečano otvorio svoju inauguralnu globalnu izložbu HUAWEI XMAGE pod nazivom "Srdačan svijet - 12 godina Huawei mobilne fotografije". Ova izložba je najveća fotografska izložba i prikaz radova korisnika u povijesti Huaweija.

HUAWEI XMAGE Awards 2024., godišnje natjecanje koje promovira platformu za mobilnu fotografiju Huawei pametnih telefona, također je službeno započelo tijekom ceremonije otvaranja izložbe. U svojoj osmoj uzastopnoj godini održavanja, natjecanju je u cilju potaknuti sudionike da u potpunosti oslobode svoju kreativnost i maštu korištenjem inovativne HUAWEI XMAGE fotografske tehnologije, ulijevajući svakoj fotografiji dublji emocionalni i kulturološki odjek.

"Srdačan svijet - 12 godina Huawei mobilne fotografije"

Debitirajući pod temom "Srdačan svijet", izložba prikazuje gotovo 300 fotografija snimljenih Huawei pametnim telefonima, odabranih između više od milijun prijavljenih radova. Ove fotografije iz svakog kutka svijeta prikazuju trenutke topline, spokoja i istinske povezanosti običnih ljudi te sažimaju novu razvojnu smjernicu HUAWEI XMAGE brenda, jasno nazvanu - 'Moć slike'. Ovoj smjernici cilj je potaknuti maštu, kreativnost i umjetničko stvaranje svih korisnika uz pomoć vrhunske fotografske tehnologije i praktičnih savjeta, kao i prikazati njen snažan utjecaj izvan fotografiranog kadra.

Proteklo desetljeće bilo je razdoblje brzog razvoja mobilne fotografije. Ova izložba prikazuje radove nastale Huawei serijama pametnih telefona unazad 12 godina. Tijekom tog perioda, Huawei je pokretao evoluciju i razvoj tehnologije mobilnih fotografija kroz stalne tehnološke inovacije. Dodatno, Huawei je kontinuirano uključen u globalne aktivnosti kao što su fotografska natjecanja, događanja u umjetničkim zajednicama i izvješća o fotografskim trendovima, što doprinosi snažnom globalnom širenju kulture mobilne fotografije. Kako je HUAWEI P serija osvježena i rebrendirana na HUAWEI Pura seriju, tako i HUAWEI XMAGE nastavlja pomicati granice tehnologije i iskustva zajedno s globalnim korisnicima, podižući fotografiju pametnih telefona na nove visine. Prema objavljenim ocjenama DXOMARK - a, najnoviji flagship branda - HUAWEI Pura 70 Ultra, osigurao je prvo mjesto na DXOMARK ljestvici kamera za pametne telefone s impresivnim rezultatom od 163 boda.1

S HUAWEI Pura 70 serijom koja opet postavlja nove standarde, HUAWEI XMAGE nastavlja pomicati granice tehnologije i korisničkog iskustva zajedno s globalnom zajednicom, podižući fotografiju pametnih telefona na nove visine.

Keith Ladzinski, član XMAGE žirija i fotograf National Geographic časopisa, rekao je tijekom ceremonije otvaranja izložbe: "Fotografija, kao univerzalni jezik, može uhvatiti ljepotu i potaknuti razgovor. Ova izložba odražava Huaweijevo razmišljanje o 'tehnologiji' i 'umjetnosti', predstavljajući istinski iskrenu filozofiju branda."

Izložba istražuje osam različitih tema: "Tajne majke prirode", "Krajolici i prostori", "Dijalog sa životinjama", "Priča o životu", "Ti i ja", "Radost sporta", "Moć trenutka" i "Svijet mladih".

"U eri kojom dominiraju tehnologija i brzina razvoja, ljude vrlo lako preplavi vanjska buka i stres", istaknuo je Chen Xiaobo, kustos izložbe i 9. potpredsjednik Kineske udruge fotografa. "Ohrabrujuće je vidjeti kreatore diljem svijeta kako bilježe i prenose dirljive trenutke s Huawei pametnim telefonima. Ove fotografije djeluju kao mostovi koji odjekuju s dušama, prenoseći istinsku toplinu i ljepotu."

Izložba „Srdačan svijet - 12 godina Huawei mobilne fotografije" biti će prikazana u Dubaiju od 8. do 10. svibnja. Izvanredni radovi bit će prikazani na službenim platformama tvrtke Huawei kao što su na HUAWEI XMAGE Awards na Instagramu te Huawei Mobile na Instagramu, X i Facebooku.

HUAWEI XMAGE Awards 2024. - Nadahnjujuća inspiracija i vodeća zajednica za globalnu fotografsku kulturu

HUAWEI XMAGE Awards 2024. natjecanje službeno je započelo tijekom ceremonije otvaranja izložbe. Kao otvorena platforma za fotografsku izvrsnost pametnih telefona, ovogodišnje natjecanje potiče korištenje jedinstvenih perspektiva i neograničene kreativnosti kako bi se mobilnoj fotografiji dalo dublje umjetničko značenje i estetski izraz. Od 2017. korisnici iz više od 170 zemalja i regija sudjelovali su u godišnjim natjecanjima, kumulirajući gotovo 4 milijuna prijava do danas. Zbog toga su HUAWEI XMAGE nagrade postale svojevrsna kulturna baština tvrtke koja sadrži fragmente ljudske povijesti iz globalne perspektive.

Ovogodišnje XMAGE natjecanje uvodi nove kategorije - "Trenuci", "Lica", "Tako daleko tako blizu" i "Stil", prikazujući Huawei vodeće tehnologije u Snapshotu, portretnoj fotografiji, telefoto i makro fotografiji te stiliziranju boja. Nove nagrade kao što su "Najbolje od Pura serije" i "Najbolje od Mate serije" stvorene su kako bi potaknuli umjetnike u istraživanje različitih izražajnih oblika i tema putem flagship Huawei fotografskih uređaja. Radovi svih pobjednika bit će istaknuti na globalnim platformama za oglašavanje i HUAWEI Pay tranzitnoj kartici, kao i na drugim kanalima branda.

Natjecanje i prijave za HUAWEI XMAGE Awards 2024. su globalno otvorene, a zadnji rok za registraciju radova je 15. rujna 2024. u ponoć po pekinškom vremenu (GMT+8).

Više informacija oko HUAWEI XMAGE nagradama i upute za sudjelovanje u natjecanju možete naći na službenim stranicama tvrtke.

Novi proizvodi tvrtke Huawei:

Na velikom launch eventu u Dubaiju 7. svibnja, Huawei je predstavio nove nosive, audio i pametne uredske proizvode, uključujući potpuno nove HUAWEI WATCH FIT 3 i HUAWEI WATCH 4 Pro Space Edition pametne satove, nadograđeni HUAWEI MateBook X Pro te kompanijin prvi tablet s najnovijom generacijom PaperMatte zaslona - HUAWEI MatePad 11"S. Osim navedenih inovacija, event u Dubaiju predstavio je slušalice FreeBuds 6i s poboljšanim mogućnostima uklanjanja buke, novu nijansu open ear slušalica FreeClip, HUAWEI MateBook 14, prijenosno računalo s profesionalnim 2,8K OLED zaslonom te 41 mm HUAWEI WATCH GT 4, koji je sada dostupan u zelenoj boji. Više informacija o dostupnosti proizvoda možete potražiti na stranicama tvrtke.

1 DXOMARK ocjena za testirane pametne telephone zaključno do 8. svibnja 2024.

09.05.2024. 15:00:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh