« Glazba
objavljeno prije 14 dana i 7 sati
EXIT

Baby Lasagna osvaja Teslin dan na Exitu!

Apsolutni favorit eurovizijske publike stiže na Petrovaradinsku tvrđavu - Baby Lasagna

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Arhiva)
Više o

EXIT 2024.

,

Baby Lasagna

,

EXIT Starseeds

Pripremite se da doživite nevjerojatan nastup zvijezde koja je osvojila srca širom svijeta na Euroviziji 2024! Dinamični i talentirani Baby Lasagna, sa svojim jedinstvenim i upečatljivim rock zvukom uspio je postati apsolutni favorit europske, ali i svjetske publike. Nakon što je osvojio uvjerljivo najviše glasova eurovizijskih fanova i napustio veliku scenu kao pobjednik ljudi, u srijedu 10. srpnja stiže na Petrovaradinsku tvrđavu kako bi svojim drčnim gitarističkim zvukom i prepoznatljivim plesnim pokretima otvorio 24. izdanje EXIT festivala!

Prije nego što u srpnju zakorači na Exitovu najveću pozornicu, rođeni Umagež će prvo u svibnju nastupiti u svom rodnom gradu kao jedan od headlinera Sea Star festivala. Na EXIT tim, kao uostalom i za milijune fanova diljem Europe i svijeta, Baby Lasagna je pravi pobjednik ovogodšnje Eurovizije.

„Za nas, kao uostalom i za milijune fanova diljem Europe i svijeta, Baby Lasagna je apsolutni pobjednik ovogodišnje Eurovizije. Sve je uspio napraviti praktično sam, svojim talentom, pokazavši pritom i da je gitaristički zvuk itekako i dalje živ, moćan i da povezuje. Također, drago nam je vidjeti koliko se regija ujedinila u podršci, a nama je izuzetno zadovoljstvo što ćemo ga dovesti na glavne bine naših Exita i Sea Stara", izjavio je osnivač i direktor EXIT festivala Dušan Kovačević.

Baby Lasagna, odnosno Marko Purišić, prvi put se pojavio u eteru kao solo izvođač prije manje od godinu dana. Međutim, svojim sudjelovanjem na Dori, gotovo odmah se čvrsto pozicionirao u glazbenom miljeu ne samo regije, već i svijeta. Od trena kada je osvojio prvo mjesto na Dori, do finala na Euroviziji, on je ostao ultimativni izbor gledatelja, što je u finalu i dokazano. Baby Lasagna je osvojio uvjerljivo najviše glasova fanova ovog televizijskog spektakla, iz preko 100 zemalja svijeta, i mada je stao na drugom mesto, on je za milijune fanova diljem Europe i svijeta, kao i za EXIT tim ovogodišnjeg natjecanja.

Eurovision 2024 Grand Final: Baby Lasagna- Rim Tim Tagi Dim

Umaški kantautor ovog srpnja donijet će svoj prepoznatljiv zvuk i na Glavnu pozonicu EXIT festivala. Svojom glazbom i satiričnim tekstovima duboko protkanim porukama o problemima sadašnjice Lasagna će protresti najveću scenu na Tvrđavi. Osim eurovizijskog megahita, koji se našao u top 5 Global Spotify's Viral 50 liste, i broji preko 4 milijuna pregleda na YouTube-u, Baby Lasagna ima još dvije pesme „Don't hate yourself, but don't love yourself too much", i „IG BOI", singlove koji će se naći na njegovom debitantskom albumu „Demons & Mosquitos".

Markov nastup na Exitu označit će i jak start festivala uz gitarske riffove, dinamične bubnjeve i eksplozivnu energiju koju ovaj izvođač nosi sa sobom, a koja je u potpunosti sinonimna s energijom tvrđave tijekom četiri dana festivala.

Na ovogodišnji EXIT stižu i Tom Morello, Black Eyed Peas, Gucci Mane, Carl Cox, Alok, Oliver Tree, John Newman Hybrid DJ Set, Maceo Plex, Black Coffee, Ofenbach, Kenya Grace, Steve Angello, Cavalera, Bonobo DJ Set, Sara Landry, Klangkuenstler, Rudim3ntal i mnogi drugi.

Sljedeće izdanje EXIT festivala, s temom EXIT Starseeds i sloganom „Probudimo naše supermoći zajedno", bit će održano od 11. do 14. srpnja 2024. na Petrovaradinskoj tvrđavi, uz nulti dan, 10. srpnja, rezerviran za poseban Starseeds Takeover performance na Tesla Universe pozornici. Četvorodnevne ulaznice po promo cijeni od 69 eura i uz uštedu od 40%, kao I jednodnevne ulaznice po cijeni od 35 eura dostupne su ovdje, kao i na Entrio prodajnim mjestima i online.

14.05.2024. 17:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh